Stavitel

Infračervené topidlo bez světelného efektu

Speciální infračervená technologie umožňuje vytvořit příjemné teplé prostředí bez rušivého červeného světla.

Luxusní sálavé topidlo HEATSTRIPTM je infračervené topidlo bez světelného efektu. Stylový tmavý zářič s čistým a jednoduchým designem. Nabízí krásně tvarované řešení pro efektivní vytápění zastřešených venkovních prostor, jako jsou terasy, pavilony a kuřácké prostory. Také pro chladné místnosti, jako jsou zimní zahrady a wellness prostory. Ohřívá přímo, podobně jako paprsky slunečního světla. Nejprve ohřeje přímo lidi a předměty, které poté vydávají teplo do okolního vzduchu, okolní teplota se zvyšuje velmi příjemným způsobem. Nejsou zde téměř žádné ztráty tepla oproti běžným zářičům nebo plynovým ohřívačům.


Pomocí inovativního mechanismu jsou eloxované hliníkové profily HeatstripTM tepelně oddělené tak, aby přední část tělesa vytvářela optimální tepelné záření s max. 400 °C, zatímco zadní část pohlcuje energii a má teplotu asi jenom 90 °C. To znamená: velmi nízké energetické ztráty a maximální příjemné teplo. Dosah je až 3 metry.
Zakřivená přední žebrovaná část byla vypočtena tak, aby byl zajištěn co nejlepší vyzařovací úhel pro optimální rozložení tepla. Korozi odolná hliníková konstrukce ve spojení s komponentami odolnými proti povětrnostním vlivům, které splňují normy VDE, může být toto sálavé topidlo používáno v zastřešených venkovních prostorách (krytí IPX4). Pro nechráněné venkovní plochy se montují přídavné kryty z nerezové oceli (volitelné příslušenství).
Sálavé topidlo HeatstripTM lze montovat přímo na veškeré nehořlavé materiály. Pro povrchy ze dřeva a jiných hořlavých materiálů se dodávají nastavitelné a pevné držáky, které zajistí dostatečné vzdálenosti od montážní plochy (volitelné příslušenství).

Výhody:žádné červené světlo i přes použití infračervené technologie 

výjimečný design v barvě černé a bílé
rovnoměrné rozložení tepla
přesná nastavitelnost
téměř žádné tepelné ztráty
příjemné vnitřní klima
nízká hlučnost
odolné proti povětrnostním vlivům
není třeba vyměňovat lampy zářiče
nulové náklady na údržbu

174