Stavitel

Klimatizační zařízení se špičkovým výkonem

Společnost LG Electronics představila klimatizační zařízení se systémem variabilního průtoku chladiva, model Multi V IV.

 

 

 

Nejnovější zařízení z modelové řady Multi V exceluje nejvyšší energetickou účinností mezi výrobky svého druhu, díky které se může pochlubit nižšími provozními náklady a menším zatížením energetických zdrojů.


Klimatizace Multi V IV je vybavena čtyřmi patentovanými technologiemi LG a funkcí chytrého ovládání, která uživateli dává možnost na dálku sledovat a měnit její nastavení.

Čtyři patentované technologie nového LG VRF systému jsou v kompresoru, tepelném výměníku a systémech řízení oleje a chladiva. Všechny tyto oblasti jsou u Multi V IV řešeny nejmodernějšími technologiemi, které překračují rámec standardních řešení. Multi V IV je díky tomu oprávněně označován jako VRF systém čtvrté generace.

„Tento model nabízí bezkonkurenční energetickou účinnost prostřednictvím čtyř našich inovačních technologií. Má impozantní koeficient energetické účinnosti EER, jehož hodnota je 4,85. Systém High Pressure Oil Return efektivně řeší problém ztráty energie kompresoru. Tento špičkový výrobek poskytuje uživatelům našich zařízení po celém světě vynikající provozní úspory a větší pohodlí,“ uvedla Andrea De Sousa, marketingová manažerka LG Electronics CZ.

Hodnota koeficientu EER 4,85 modelu Multi V IV patří mezi VRF systémy k nejvyšším na světě a bylo jí dosaženo díky úsilí, které společnost LG věnovala vývoji klimatizačních technologií. Prostřednictvím minimalizace energetických ztrát při částečném zatížení dosahuje zařízení Multi V IV o 30 procent vyšší integrované energetické účinnosti než jeho předchůdce.

Klimatizace Multi V IV je vybavena čtyřmi patentovanými technologiemi LG

Topný faktor Multi V IV se díky využití systému HiPORTM zvýšil o 6,7 procenta a chladicí faktor o 5,4 procenta. Nový výměník tepla s variabilním průtokem (Variable Heat Exchanger Circuit) dokáže inteligentně vybírat optimální cesty při topení a chlazení, a přispívá tak 15 procenty k vyšší integrované energetické účinnosti. Funkce LG Active Refrigerant Control pak v pěti stupních automaticky reguluje množství chladiva v oběhu (na jeden cyklus), což vede k dalšímu tříprocentnímu zvýšení účinnosti. A konečně, funkce Smart Oil Return monitoruje v reálném čase množství oleje v kompresoru a v případě potřeby upravuje jeho hladinu, čímž odstraňuje hlavní příčinu energetických ztrát.

Kromě impozantní energetické účinnosti se Multi V IV pyšní také vynikající výkonnostní charakteristikou. Provozní rozsah chlazení se rozšířil z maximální hodnoty -5 na -10 °C, takže jednotka se ideálně hodí do prostorů vyžadujících celoročně chladné podmínky, jako jsou serverové místnosti. Možnost nepřetržitého topení při aktivaci funkce Defrost zkracuje dobu odmrazování, čímž za zimních měsíců zvyšuje tepelný výkon až o 27 procent. Systém Snowdrift Detection představuje další z inteligentních, energeticky úsporných technologií LG, zapíná v případě potřeby venkovní ventilátor, a brání tak hromadění sněhu na venkovní jednotce.

Součástí systému Multi V IV jsou také pokročilé funkční prvky zlepšující pohodlí uživatele. Například chytré ovládání umožňuje na dálku sledovat a měnit nastavení prostřednictvím aplikace, kterou lze snadno nainstalovat na smartphone. Lehká venkovní jednotka usnadňuje instalaci a snižuje náklady.

Tereza Ďoubalová