Stavitel

Komín jako designový prvek

Potřebujete kvalitní komín, ale chcete i zajímavý designový prvek? Schiedel Permeter v sobě spojuje obojí. Hodí se pro všechny typy paliv i spotřebičů. Využití najde jak v novostavbách, tak umožňuje jednoduše a elegantně vyřešit dostavbu komína ke stávajícímu bydlení.

Tento moderní komínový systém s vnitřní nerezovou vložkou, tepelnou izolací a pláštěm z komaxitované pozinkované oceli lze pořídit v bílé, šedé nebo černé variantě. Komín tak lze sladit s domem nebo naopak vytvořit netradiční barevný kontrast.


Schiedel Permeter je ideálním řešením pro exteriérové i interiérové řešení komína. Protože je velmi lehký, nepotřebuje základ a stačí ho pouze upevnit na fasádu. Představuje tak ideální způsob, jak vyřešit dostavbu komína. Díky vynikající vnitřní izolaci má nízkou povrchovou teplotu, takže mu postačí běžný odstup 5 cm od hořlavých materiálů. Schiedel Permeter je nenáročný i co do místa, takže ho lze využít i ve velmi stísněných prostorech. Výstavba je časově nenáročná a snadná, jednotlivé díly do sebe přesně zapadají.

Komín zaujme i svým takřka futuristickým vzhledem a ocelovou elegancí, často se proto využívá jako působivý architektonický prvek. Povrchová úprava práškovým lakováním – komaxitem, zaručuje barevnou stálost a vysokou odolnost povrchové úpravy vůči nepřízni počasí.

Dalším plusem je univerzálnost použití. Schiedel Permeter umožňuje odvod spalin od všech typů spotřebičů na všechny druhy paliv. Hodí se pro všechny vytápěcí systémy, včetně přetlakových i podtlakových a lze z něj vytvořit i tvarově složitější kompletní spalinovou cestu. Pro přetlakový provoz stačí vložit do připravených drážek v hrdle silikonové těsnění. Díky tomu je Permeter vhodný i pro kondenzační kotle.

Schiedel Permeter lze pořídit v průměrech 10 až 35 cm a dodává se s širokým příslušenstvím pro kompletní výstavbu komína. Průměr a výška komína závisí na typu spotřebiče a umístění komína v dispozici objektu.