Stavitel

Kuchyňské sestavy nové generace

Pod slovem kuchyně si představíme horní a dolní řadu skříněk, spotřebiče… Dnešní kuchyňská sestava může mít atypické provedení.

„Kuchyňské skříňky už dávno neobsahují jen nádobí, důraz je kladen na velký úložný prostor, který skryje třeba vysavač nebo mop na uklízení. Sestavy mají proto daleko častěji atypické uspořádání a rozměry,“ říká Martin Dusík ze společnosti Trachea, a.s. a pokračuje: „Pro rozměrné skříňky či kontejnerové zásuvky jsou vhodné podlouhlé úchytky, které usnadňují manipulaci a pohyb s nimi.“


Za dvířky skříněk se stále častěji objevuje také spíž. Je to záležitost spíše menších bytů, kde není prostor pro komoru. Mnozí z vás si pamatují klasické vestavěné panelákové „skříně – spíže. Dnes si lze pořídit stěnu s množstvím různě dělených skříněk. Pokud zvolíte povrchovou úpravu v tlumených barvách, bude kuchyně působit svěžím dojmem. Zajímavý design vykouzlí fólie wolfram s výraznou strukturou.

Trachea novinka 2013 folie rada uni barvy wolfram sedy foto zdroj Trachea 2

Z prostoru kuchyně se stává také místo pro setkávání, komunikaci a posezení s přáteli. Mnozí ocení lavici s polstrováním, která může navazovat na kuchyňský ostrůvek. Je nenápadná a nezabírá zbytečně moc prostoru. Přátelský look kuchyni dodávají také otevřené police nebo atypicky zavěšené podlouhlé skříňky.

Trachea novinka 2013 folie rada unibarvy kaschmir foto zdroj Trachea 2

Zapomeňte na řady stejných skříněk i na ostatní kuchyňská klišé. A nebojte pohrát si s kuchyňskou sestavou nebo atypickými rozměry.

Martina Rychetská