Stavitel

Nejúspornější okna jsou překvapivě v hliníku

Kompromis mezi luxusním designem oken a jejich vysokou izolační schopností. Okna PROGRESS ALU dokázala skloubit kvalitní plastový profil a vnější pohledově designovou hliníkovou obložku.

Okna už dávno nejsou jenom plastová nebo hliníková. Touha investorů mít vysoce izolující, a přitom designově vypadající okna, dohnala okenní výrobce skloubit obě tyto přednosti do jednoho produktu. „Okna PROGRESS ALU dokonale využívají vysokou izolační schopnost plastového profilu GENEO®, který lehce splňuje s velkou rezervou požadavky tepelně izolačních norem s luxusním vzhledem okenního rámu, který na sobě nese vnější obložku z hliníku. Ten by sám o sobě, takto vysokou izolaci nikdy nedokázal nabídnout,“ uvádí Ing. Miroslav Culka, obchodní ředitel firmy DAFE-PLAST, která okna PROGRESS ALU vyrábí.


OKNA PROGRESS ALU uspoří až 76% energie, což je dnes vysoce ceněná investice. Šesti komorový rám s konstrukční hloubkou 86 mm zajišťuje součinitel tepelného prostupu Uf až 0,86 W/m²K. „Vysoká izolační schopnost okna se odráží i oblasti zvukového útlumu, který se pohybuje se speciálním zasklením až na hodnotě 47 dB,“ doplňuje Ing. Culka.

Vnější hliníková obložka oknům dodá nejen luxusní vzhled, ale zároveň takřka neomezené možnosti barevného provedení a z funkčního hlediska podpoří odolnost rámu vůči povětrnostním vlivům.

okno PROGRESS ALU s detailem foto zdroj dafe plast

Řez oknem PROGRESS ALU