Stavitel

Nová generace kmitacích pil

Kmitací pily GST 160 CE/BCE Professional od firmy Bosch nabízejí řemeslníkům, kteří zpracovávají dřevo, například truhlářům a tesařům, vysokou přesnost a kvalitní vedení stroje.

To je možné díky kombinaci nízké hmotnosti, kompaktního designu, malého obvodu uchopení a vedení pilového plátku Precision Control. Optimalizované dvojité válečkové vedení minimalizuje ohýbání pilového plátku, čímž zabraňuje vybíhání pilového plátku z řezané linie a je tak možné vytvářet mimořádně přesné řezy, především ve dřevě a materiálech s obsahem dřeva.

Díky tomu je nástroj vhodný kromě jiného pro práce zahrnující jemné detaily, například při instalaci interiérů nebo kuchyní. Nářadí také spolehlivě řeže silné materiály, jako například izolaci, sendvičové panely nebo dřevěné trámy, především v kombinaci s extra dlouhými pilovými plátky řady Precision firmy Bosch.


GST 160 CE/BCE Professional je k dispozici ve dvou verzích: s válcovým úchopem (CE) nebo obloukovým úchopem (BCE). Tyto modely váží pouze 2,2 a 2,3 kg, využívají výkonný 800 W motor s Constant Electronic a vyznačují se robustní spodní deskou vyrobenou z tlakem litého hořčíku.

Constant Electronic zaručuje nepřetržitou práci i při vytváření hlubokých řezů do tvrdých materiálů a spodní deska klouže s mimořádně nízkou hodnotou odporu po zpracovaném kusu díky plastové podrážce. Nedochází tak k poškození citlivých povrchů. LED světlo, které je možné zapnout a vypnout, zlepšuje viditelnost místa řezu. To vše vede k vytváření čistých řezů za všech pracovních podmínek.

Pro vytvoření zkosených řezů je možné spodní desku GST 160 CE/BCE Professional naklonit až do úhlu 90° bez nutnosti využití dalšího nářadí. Dodatečná vačková tyč zaručuje mimořádně silné tvarové a silové úhlové polohování: při použití svírací páčky je spodní deska přitlačena na místo a následně upnuta.

Pilové plátky je možné měnit jednou rukou a bez použití dalšího nářadí díky vylepšenému systému SDS: stlačte svírací páčku a dojde k úplnému automatickému vysunutí pilového plátku, čímž se předchází vzniku popálenin díky horkým pilovým plátkům. Nový pilový plátek se pak pouze zasune a zacvakne.

Funkce GST 160 CE/BCE Professional doplňuje funkce odstraňování prachu, která umožňuje profesionálním řemeslníkům mít vždy k dispozici čistý pohled na linii řezu; elektronická předvolba rychlosti umožňuje úpravu rychlosti řezání tak, aby vyhovovala zpracovávanému materiálu; ochrana restartu brání neřízenému spuštění po výpadku napájení; a otočná odsávací trubka poskytuje uživateli svobodu pohybu v případě využití odsávacího systému prachu.

Řada Bosch také zahrnuje různé systémy odsávání v rámci „Click & Clean System“. Všechny jsou kompatibilní s těmito dvěma novými stroji.

Kmitací pila GST 160 CE/BCE Professional je k dispozici ve specializovaných maloobchodních prodejnách od konce září 2013 za cenu 7 490,- Kč bez DPH. Pily jsou dodávány v L-Boxxu se třemi pilovými plátky, chráničem před odlétajícími úlomky a sadou pro odsávání prachu. Kompletní příslušenství, jako například pilové plátky „Precision for Wood“ k vytváření mimořádně čistých řezů jsou k dispozici v rámci řady příslušenství firmy Bosch.