Stavitel

Nová série kurzů řemesel

Po úspěšné sérii letních víkendových kurzů přírodního stavitelství a řemesel připravila škola dovedností a řemesel Takuara na leden a únor další kurzy pro dospělé.

Účastníci se naučí vázat knihy a sešity tradiční knižní vazbou, šít věci z kůže nebo třeba plést ponožky. Další kurzy budou zaměřeny na cestovatele: kurz cestování s batohem a kurz fotografování. V běžném životě můžete využít například znalosti získané na kurzu domácí masáže, přípravy čaje nebo fotografování mobilem.


V současné době mnoho lidí tráví téměř veškerý svůj čas prací u počítače nebo v kanceláři. Setkání s řemeslem jim poskytuje kromě získaných dovedností i odpočinek a doplňuje jejich život o nový zážitek vytváření věcí vlastníma rukama.

Jan Tilinger, spoluzakladatel školy, k tomu říká „Škola vznikla vlastně sama – chtěli jsme se učit řemeslným dovednostem a zjistili jsme, že mnoho kurzů v našem dosahu nekoná a tak jsme je začali organizovat“.

V současné době připravuje Takuara další kurzy na jaro a léto, například cizelování, práce s bambusem, kamenický kurz, kurz šití bot, letní kurzy přírodního stavitelství, kovářský kurz, truhlářský kurz, kurz výroby hraček, kurz šití, kurz opravy jízdních kol, kurz zpracování ovčí vlny, kurz prořezávání stromů, kurz výroby sýrů, kurz kamenictví a kamenosochařství…

 

Kurzy na leden a únor 2014 v Praze:

Cestovatelská fotografie – 11. ledna
Domácí masáž – 12.ledna
Cestování s batohem – 1. února
Příprava čaje – 2. února
Kurz šití kůže – 7 – 9. února
Pletení ponožek – 15. února
Focení mobilem – 16. února
Knihařský kurz – 22. února

Bližší informace na http://www.takuara.cz