Stavitel

Nová továrna za deset měsíců

Nový závod společnosti Mitas na radiální zemědělské pneumatiky v Otrokovicích již vyrábí na plnou kapacitu. Ta přesahuje 42 tisíc tun pneumatik ročně. Jedná se o největší továrnu Mitas a druhý moderní závod společně s výrobní halou v americké Iowě, kterou Mitas otevřel v roce 2012.

 

 

 

Celková investice včetně výstavby, transferu a pořízení technologií činí přibližně jednu miliardu korun. V nové výrobní hale v Otrokovicích Mitas produkuje pneumatiky značek Mitas, Cultor a v licenci Continental. Stavbu haly zajišťovala společnost SYNER.


„Věřím, že se nám díky této investici podaří upevnit pozici dvojky na evropském trhu v prodeji zemědělských pneumatik,“ říká Jaroslav Čechura, generální ředitel Mitas.

„Podařilo se nám vybudovat novou výrobní halu, nejmodernější ze všech závodů Mitas, za necelých deset měsíců. To považujeme za velký úspěch – Mitas používá nejpokročilejší technologie, a to činí z továrny jednu z nejmodernějších výrobních hal na zemědělské radiální pláště na světě,“ uvedl Josef Křemeček, ředitel výrobního úseku Otrokovice a Zlín.

Stavba začala 7. srpna 2012 a již koncem května 2013 byla dokončena její konstrukce. První pneumatika byla v novém závodě vulkanizována 2. července 2013. Za necelý rok Mitas přesunul veškerou výrobní kapacitu z původního závodu v areálu Continental Barum do nové lokality v blízkosti areálu TOMA. K rozhodnutí přesunout výrobu přispěl fakt, že v areálu Continental Barum byl Mitas v nájmu po omezenou dobu již od roku 2004, kdy převzal výrobu zemědělských pneumatik společnosti Continental.

„Do nového závodu v Otrokovicích jsme se přesunuli se všemi zaměstnanci. V současné době jich zde pracuje téměř 600, z velké většiny jsou to obyvatelé Zlínského kraje. Ve hře bylo také přesunutí výroby do Srbska. Jsme rádi, že jsme se s majiteli TOMA parku dohodli a podařilo se nám zachovat všechna pracovní místa v regionu,“ doplnil řekl Josef Křemeček.