Stavitel

Nová zelená úsporám by měla pokračovat

Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR se seznámil se záporným stanoviskem Vlády ČR ze dne 23. 10. 2013 k pokračování programu Nová zelená úsporám.

 

 

České stavebnictví se od roku 2008 potýká s kontinuálním poklesem objemu zakázek a nezájmem státu řešit problematiku investiční výstavby. Vyhlášení programu Nová zelená úsporám bylo pozitivním signálem pro naše stavebnictví, a to především pro malé a střední firmy v jednotlivých regionech. Je velkou příležitostí nejen pro občany, kteří po realizaci opatření uspoří značné částky za vytápění, ale i šancí pro stavební firmy a výrobce stavebních hmot.


Každá investovaná miliarda přinese státu více než 2700 nově vytvořených pracovních míst. Z hlediska fiskální politiky státu jsou významné pákové a multiplikační efekty, jde také o jedno z nejvýznamnějších prorůstových opatření.

Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR proto zásadně nesouhlasí s usnesením vlády a žádá o realizaci takových kroků, které by umožnily další pokračování programu, aby mohly být v jeho rámci vyhlášeny další výzvy.

Alena Čechová