Stavitel

Nové 5kW tepelné čerpadlo

Tepelné čerpadlo Aquarea Mono-bloc: maximální účinnost i v omezených prostorech. Čerpadlo je ideální pro instalaci v nových a rekonstruovaných budovách nebo v prostorech, kde je omezené místo pro instalaci vnitřní jednotky z důvodu chybějící technické/servisní místnosti, atd.

Společnost Panasonic uvede na trh nové 5kW tepelné čerpadlo Aquarea Mono-bloc, které bylo vytvořeno speciálně pro nízkoenergetické domy a byty. Je také ideální pro instalaci v nových a rekonstruovaných budovách nebo v prostorech, kde je omezené místo pro instalaci vnitřní jednotky z důvodu chybějící technické/servisní místnosti, atd.

Vysoce účinné čerpadlo v energetické třídě A splňuje požadavky pasivních domů a je maximálně účinné i při venkovních teplotách až do -20 °C. Je možné ho ovládat chytrým telefonem a vyznačuje se velmi tichým chodem a snadnou instalací. Na trhu bude od prosince 2013.


Mono-bloc je ideální pro nové i starší budovy, které mají vysoké požadavky na výkon, ale omezený prostor. Jeho výhodou je fakt, že všechny komponenty – tepelný výměník, sedmirychlostní oběhové čerpadlo na teplou vodu, 6-litrová expanzní nádoba, bezpečnostní ventil, tlakoměr a 3kW elektrický ohřev k zajištění záložního tepla při extrémně nízkých teplotách – jsou soustředěné do jednoho celku. K venkovní jednotce tak už není potřeba vnitřní jednotka, takže se snadno instaluje, což šetří čas i náklady.

Jakub Šachl (Product and Key Account Manager) říká: „Nová tepelná čerpadla Aquarea mono-bloc 5kW nabízí úsporu energie. S COP až 5,08 představují vysoce efektivní způsob vytápění pasivních a nízkoenergetických budov. Díky kompaktnímu designu a malé velikosti jednotek jsou ideální pro sociální bydlení, malé domy a byty – zejména pak pro novostavby – kde je prostor na prvním místě.“

NOVÉ přidané ovládací prvky

• V automatickém režimu se nastavení mění z vytápění na chlazení automaticky, v závislosti na venkovní teplotě – bez lidského zásahu.
• Displej se spotřebou energie zobrazuje spotřebu na vytápění/chlazení nebo ohřev vody, zvlášť zobrazuje okamžitou, týdenní, měsíční a roční spotřebu.
• Prázdninový režim je určen pro období, kdy je koncový uživatel na dovolené. Režim může být nastaven tak, aby v době nepřítomnosti uživatelů snížil teplotu vytápění a šetřil tak náklady.
• Speciální režim vysychání betonu pro snadnou instalaci je velkým přínosem pro montéry – snižuje čas potřebný ke schnutí betonového překryvu (podlahy).
• 7 rychlostí pro řízení otáček čerpadla – ze 7 rychlostí lze vybrat tu, která nejlépe odpovídá charakteru nemovitosti.
• Noční režim umožňuje v případě potřeby snížit hladinu hluku až o 5 dB.

Mono-bloc lze kombinovat s celou řadou příslušenství Panasonic Aquarea včetně vysoce účinných nádrží pro výrobu sanitární teplé vody a nově uvedenou řadou inovativních radiátorů.