Stavitel

Nové apartmány a historické sklepy v Pavlově

V jihomoravské obci Pavlov vyrůstá deset apartmánů a rekonstruuje se pět vinařských sklepů z 18. století.

 

 

Společnost Pavlof, s.r.o. uvádí na trh projekt s názvem U Venuše v centru obce Pavlov, na památkově chráněné vinařské ulici Česká.

Pavlov leží 11 km od Mikulova a 2 km od Dolních Věstonic, na úpatí děvínského kopce, nad třetím Mušovským jezerem Novomlýnských nádrží. Historické a kulturní bohatství regionu láká stále více turistů a milovníků tradic.


Unikátní lokalita se stala určujícím prvkem pro podobu apartmánů a použité materiály, za jejichž návrhem stojí architektonický ateliér Burian & Křivinka: „Východiskem při tvorbě koncepce stavby se pro nás stala původní urbanistická struktura a měřítko budov v nejbližším okolí. Řešení vychází z tradičního tvarosloví – objem, tvar, proporce, sklon střech i materiály odpovídají místní stavební typologii. Nejedná se však o repliky historických detailů, nýbrž o jejich interpretaci. Část detailů je moderní, nechceme předstírat historii. Mělo by být zřejmé, že jde o soudobou stavbu, která na historické předobrazy volně navazuje a je s nimi v rovnocenném dialogu, “ říká Ing. arch. Aleš Burian.

Vizualizace projektu

Apartmány U Venuše jsou vhodné k bydlení, rekreaci i k pronájmu. Kombinují výhody soukromého ubytování se službami Hotelu Pavlov. Zájemci si mohou vybrat z deseti apartmánů, každý z nich je originálně řešen a má jedinečnou dispozici.

Komplex U Venuše nabízí i pět sklepních podzemních prostor. Jsou to původní vinařské sklípky, většinou z 18. století. Sklepy budou rekonstruované, připravené pro soukromé účely i pro rozmanité oblasti podnikání.

Lucie Matyášová