Stavitel

Nové typy úprav pro fasády

Společnost ArcelorMittal od ledna rozšiřuje nabídku ocelových produktů Granite s organickou povrchovou úpravou o další dvě varianty: Granite Silky Mat a Granite Impression.

Nové úpravy naleznou uplatnění zejména u prestižních fasád se zajímavou architekturou, které tam získají na osobitosti.

Sortiment značky Granite je vyráběn ze speciálních ocelí s organickou povrchovou úpravou. Žádné produkty z portfolia včetně novinek Silky Mat a Impression neobsahují těžké kovy a sloučeniny chromu. Díky tomu jsou součástí řady výrobků s označením ArcelorMittal Nature, které jsou již více než 15 let vyráběny se zvláštním zřetelem na trvale udržitelný rozvoj a ochranu přírody.


Granite Silky Mat je k dispozici v jedenácti přírodních barvách. Vysoce trvanlivý povrch je vyráběn buď jako hladký nebo drsný. Hladká varianta je extrémně jemná, matná a zcela rovná. Hrubá textura drsného povrchu má potom lehce třpytivý nádech.

Granite Impression se vyrábí ve čtyřech úpravách: hadí, sloní, zelená a achátově hnědá. Hadí textura nabízí nepravidelné šupiny různých odstínů a podélných forem, naproti tomu sloní povrch má hutný a zvrásněný vzhled. Achátový povrch je k dispozici v přírodní zelené nebo hnědé barvě.

Povrchy Granite Impression a Granite Silky Mat byly testované laboratorně i ve venkovním prostředí, aby byly zajištěny jejich nejlepší vlastnosti. Robustní a flexibilní nátěrový systém je odolný vůči poškrábání, je trvanlivý a tvárný a jeho životnost je garantována na 15 let. Hodí se pro použití na obvodové pláště jako jsou sendvičové panely, profilované plechy a kazety. Pro potřeby specifických stavebních projektů jsou oba produkty k dispozici v malých množstvích.