Stavitel

O městech (blízké) budoucnosti na konferenci Smart Cities

Jak jsou česká a slovenská města připravena na budoucnost energetiky a dopravy a počítají ve svých plánech s konceptem smart cities? Konference Smart Cities se bude zabývat plánováním měst a infrastruktury s ohledem na energetickou úsporu, využitím obnovitelných zdrojů i kvalitními podmínkami k životu.

Časopis Stavitel je mediálním partnerem této konference, která se koná ve čtvrtek 31. října v prostorách Gröbovy vily v Praze.

Konference Smart Cities se pořádá v rámci česko-slovenské soutěže energeticky a architektonicky výjimečných staveb Building Efficiency Awards (BEFFA) a je první z řady odborných akcí v ČR a SR chystaných pro její druhý ročník.

Z programu

Jak se prolíná koncept smart cities ve strategických plánech měst, představí architekt Tomáš Ctibor z Útvaru rozvoje hl. m. Prahy.

O inteligentním systému projektování budov a jejich matematickém modelování promluví architekt Ed Chan z architektonického studia HOK v San Francisku.

Jak se vyplatí výstavba chytrých měst z hlediska ekonomického, sociálního a environmentálního, bude zajímat Janu Chvalkovskou z poradní skupiny NERV.

To však zdaleka není vše; úplný program konference a online přihlášku najdete na webu soutěže BEFFA (www.beffa.eu).

Generálním partnerem konference jsou energetická společnost E.ON, hl. m. Praha a generální partner soutěže BEFFA skupina Saint-Gobain, zejména její divize Isover, Rigips a Weber. Záštitu nad sekcí Chytrá strategie a infrastruktura převzala česká pobočka Světové podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj.

Záštitu soutěži BEFFA, v jejímž rámci se konference koná, udělily Svaz podnikatelů ve stavebnictví, ČKAIT, SKSI a Ministerstvo pro místní rozvoj, Ministerstvo životního prostředí, Ministerstvo průmyslu a obchodu. Mediálním partnerem jsou časopisy vydavatelství Jaga Media ASB, Realizace staveb a Home, dále časopisy Stavitel a iDB Journal.

Ondřej Klein