Stavitel

Pro zdravé stavění a bydlení

Zdravé bydlení si klade za cíl v budovách co nejvíce minimalizovat zatížení škodlivinami jakéhokoliv druhu.

Přes 90 procent času trávíme v uzavřených prostorech. A nejpozději od chvíle, co v celostátních médiích začaly vyvolávat rozruch stále nové případy zdraví zatěžujících emisí ze stavebních materiálů, je v centru veřejné pozornosti téma zdravého bydlení.  Právě dnes, kdy je prodyšnost plášťů budov vzhledem k rozsáhlým opatřením pro tepelnou izolaci extrémně omezená, se jakékoliv škodliviny, jež se uvolňují ze stavebních materiálů, velmi rychle nahromadí ve vzduchu, který dýcháme. Z tohoto důvodu společnost Roto jako jediný výrobce střešních oken na světě nechala svá okna otestovat podle přísných kritérií německého Sentinel Haus Institutu. A výsledky testů potvrzují, že produkty firmy prokazatelně mají nízké emise škodlivin a že jsou zdravotně nezávadné.


Pro majitele
Aspekty zdravého bydlení mají mimořádný význam nejen u citlivých lidí a alergiků, ale stávají se pořád častěji ústředním tématem také pro majitele nově budovaných i rekonstruovaných staveb.
„Již vzhledem k naší odpovědnosti v pozici výrobce stavebních prvků se dlouhá léta zabýváme tematikou zdravého bydlení. Můžeme naprosto potvrdit, že stále více rodin stavících či rekonstruujících vlastní bydlení dbá při výběru stavebnin, stavebních prvků a materiálů na jejich zdravotní nezávadnost pro budoucí bydlení,“ říká marketingový ředitel společnosti Roto Frank Schatz.

 

Střešní okna pro zdravé bydlení: oficiálně potvrzeno
V minulém roce se proto výrobce střešních oken rozhodl nechat své výrobky otestovat podle přísných směrnic německého Sentinel Haus Institutu. Ten společnosti Roto dnes jako jedinému výrobci střešních oken na světě potvrzuje zdravotní nezávadnost bytových střešních oken Designo typů R8 a R6 v provedení dřevo/plast a R7 v provedení plast.

„Na jednu stranu tak koncovým zákazníkům nabízíme jistotu, že naše okna jsou správná volba. Na druhou stranu však také našim exkluzivním prodejním a řemeslným partnerům nabízíme další přesvědčivý prodejní argument,“ vysvětluje Schatz.

 

Spolehlivost a udržitelnost
Společnost Roto tak pro stavbu střech nabízí produkty, které zvyšují pohodu kupujících a zajišťují pod střechou zdravé klima pro bydlení. I po konci životního cyklu produktu představují bytová střešní okna Roto dobrou volbu s ohledem na životní prostředí a příští generace. Plastová bytová střešní okna tohoto německého výrobce lze třídit a jejich kompletní recyklací je možné přispět k ochraně životního prostředí. U dřevěných oken pak společnost Roto sází na dřevo s označením FSC pocházející z udržitelných porostů.