Stavitel

Protipožární posuvná vrata

Bezpečnost v průmyslových halách a v logistických centrech je nutností. Společnost Hörmann přichází na trh s moderními protipožárními posuvnými vraty FST.

Tato vrata mají odolnější povrch Perlgrain a tvarovanou vodicí kolejnici pro lepší vedení křídla. Bezprahové integrované dveře o šířce 1000 mm navíc zajišťují bezpečnou únikovou cestu v případě nebezpečí.


Předností posuvných vrat FST je možnost zabudování integrovaných bezprahových dveří na přání v kouřotěsném provedení s panikovým kováním. Díky tomu lze dveře využít jako bezpečný únikový východ, protože nehrozí klopýtnutí o překážku v podobě vysokého prahu. Nový pozinkovaný povrch Perlgrain je odolný proti mechanickému poškození při montáži i při provozu a najde využití především ve skladových halách s velkým provozem.

Pro protipožární posuvná vrata FST je charakteristické patentované spojování prvků na pero a drážku bez viditelného spojení šrouby. Prvky jsou celoplošně slepeny v rovině, což zaručí kvalitní a ucelený vzhled vrat. Vrata FST lze pořídit v jednokřídlém, dvoukřídlém a teleskopickém provedení, a to s požární odolností 30 minut (T30/Ei230) či 90 minut (T90/Ei290).

Více na www.hormann.cz.