Stavitel

Realizace haly G v Technologickém parku Olomouc

Slavnostním vztyčením prvního sloupu haly pro lehkou výrobu a skladování o velikosti deset tisíc metrů čtverečních zúročila své působení v oblasti průmyslových nemovitostí společnost GEMO Development, spol. s r.o.

 

 

 

Jedná se o první ze tří nájemních objektů o celkové rozloze 52 000 m2 v Technologickém parku Olomouc-Hněvotín s 95 hektary ploch.


„Realizací haly i přípravou dalších dvou objektů vycházíme vstříc investorům hledajícím disponibilní moderní průmyslové nemovitosti v Olomouci a okolí. Prostory budou přizpůsobeny potřebám nájemců a jsme připraveni nabídnout i prodej pozemku, výstavbu objektu do osobního vlastnictví či dlouhodobého pronájmu,” říká Ing. Bohumil Mach, ředitel společnosti.

„Osobně vnímám rozhodnutí o výstavbě nájemní haly jako strategický krok pro celý koncern GEMO. Technologický park Olomouc-Hněvotín, tím posiluje svou pozici na mapě průmyslových nemovitostí České republiky. Strategická poloha, rozloha, komplexní vybavení inženýrskými sítěmi, disponibilní kvalifikovaná pracovní síla a rozsáhlé portfolio asistenčních služeb pro investory předurčuje park mezi nejatraktivnější lokality na Moravě,“ dodává Šárka Havlíčková, manažerka projektu.

„Park má potenciál pro výrobní a logistické společnosti a také pro výzkumná a vývojová střediska. Dlouhodobě v Olomouci neexistují volné moderní průmyslové prostory. Park tedy nabízí řešení a zároveň může nabídnout alternativu k průmyslovým nemovitostem v Brně. Dá se očekávat, že se stane impulsem pro firmy, které vytvoří nové pracovní místa v tomto kraji,” dodává Jaroslav Kaizr.

Dokončení stavby je naplánováno na konec května 2014. Halový objekt byl navržen s důrazem na maximální flexibilitu a efektivnost tak, aby vnitřní dispozice mohly být průběžně upravovány a dovybaveny dle požadavků jednotlivých nájemců. V nabídce jsou nájemní jednotky již od 1250 m2.

Investorům je v současnosti v rámci I. etapy Technologického parku Olomouc-Hněvotín k dispozici dalších 300 000 m2 pozemků, které jsou napojeny na inženýrské sítě a dopravní infrastrukturu. Zde mohou být realizovány záměry built-to-own i built-to-suit. K dispozici jsou pozemky o velikosti od 5000 m2.