Stavitel

Reference se staly obchodní příležitostí

Na českém internetu se v posledním měsíci objevil nový webový portál www.ReFine.cz, který se zabývá sbíráním a administrací referencí. Stránky jsou určeny pro právnické i fyzické osoby ať již podnikají či ne.

„ReFine je internetová stránka, kde si mohou uživatelé vytvořit svůj profil a nechat si potvrdit svoji praxi, zkušenosti nebo poskytované služby referencí od svých nadřízených, učitelů, obchodních partnerů, klientů apod.,“ říká zakladatel www.ReFine.cz Pavel Hájek a dodává: „Rádi bychom naučili lidi a firmy pracovat s referencemi a poskytli nezávislé prostředí.“


Reklama na základě doporučení je nejlepší reklamou. ReFine je první nezávislý internetový portál, který umožňuje lidem a firmám sbírat a spravovat své reference online. Výhodou je sbírání referencí a jejich prezentace na nezávislém webu, marketing a přístup do databáze uchazečů.

Fyzické osoby mají a budou mít vždy profil zdarma, budou se moci sami zařadit do databáze aktivních uchazečů o zaměstnání a při vyhledávání jinými osobami se objeví jen jejich krátká vizitka s průměrem jejich hodnocení. Navíc mohou odesílat životopis na všechny pracovní nabídky, a to i s potvrzenými referencemi.

ReFine pec etPodnikatelé a firmy budou mít profil placený a při vyhledání třetí osobou se objeví krátká vizitka, průměrné hodnocení, nabídky jejich služeb a všechny dostupné reference.

Kdokoliv si na tomto webu může vytvořit svůj profil. Ten občanský je v podstatě životopisem, kde lze u každé zadané aktivity, např. škola, praxe, různé projekty požádat o reference. Vyplní se jméno, email a napíše se, kdo je referenční osoba, např. klient/učitel. Odešlete a vámi oslovená osoba může napsat referenci textovou, potvrdit vaše dovednosti nebo referenci zamítnout.