Stavitel

Road show s dárky pro školy

Gerflor, francouzský výrobce podlah, daroval šesti mateřským a základním školám v České republice a na Slovensku nové vinylové a PVC podlahy.

 

 

V rámci akce Road show Gerflor společnost rovněž zajistila ve školách bezplatnou pokládku. Vedení škol na podlahách oceňuje především odolnost pro zatěžované prostory a snadnou údržbu. Podlahy jsou navíc měkké a teplé, což vítají děti při svých hrách na podlaze. „Právě odolnost vůči zátěži a bezproblémová údržba jsou důvodem, proč jsme tyto podlahy pokládali ve školách, kde jsou tyto vlastnosti zásadní,“ vysvětlila Alena Vyroubalová ze společnosti Geflor.


Vlastnosti nových podlah oceňují i ředitelé zapojených škol. „Pracovní prostředí ve třídě je nyní estetičtější, materiál je snadno udržovatelný a vydrží každodenní provoz ve třídě,“ říká Eva Kaněčková, ředitelka ZŠ a MŠ Olomouc – Nemilany, v jejímž pracovišti ve Slavoníně položila firma Gerlor PVC podlahu s textilní podložkou z nové kolekce Home Comfort

„Novou podlahu jsme nechali umístit do učebny, kde děti konzumují jídlo, které si samy připraví v hodinách vaření. Vyhovuje našemu požadavku na nenáročný úklid,“ dodává ředitel Základní školy Týniště nad Orlicí, která si do svých prostor vybrala zámkové vinylové dílce SENSO CLIC.

„Podlaha se nesmeká, je tichá a působí teple,“ uvádí ředitelka Oľga Galčíková ze Základní školy Leopoldov o nové podlaze Gerflor HQR. „Ceníme si také izolačních vlastností, které jsou výhodou při dětských hrách na podlaze,“ shrnul na závěr ředitel Josef Binek ze Základní školy, Brno, Řehořova 3, která má ve školní družině novou PVC podlahu s textilní podložkou. Výhody nových podlah rovněž oceňuje soukromá mateřská škola ELBA a Mateřská škola Nedvězí.

Alena Vyroubalová