Stavitel

Soutěž na návrh koupelnového nábytku

Společnost Dřevojas pořádá ve spolupráci s Mendelovou univerzitou v Brně a Univerzitou J. E. Purkyně v Ústí nad Labem soutěž o nejlepší návrh koupelnového nábytku v retro stylu pro studenty středních, nástavbových a vysokých škol.

 

 

 

Autor vítězného návrhu získá odměnu a jeho model bude vyroben a distribuován v síti tradičního výrobce koupelnového nábytku, společnosti Dřevojas, v.d.


Hlavním kritériem je navrhnout koupelnový nábytek, tedy skříňku s umyvadlem, vysokou doplňkovou skříň a zrcadlo nebo galerku s osvětlením v retro stylu s využitím moderních trendy materiálů. Model musí být navržen z kvalitních materiálů a v rozměrech pro malou až střední koupelnu. Kromě originálního vzhledu je třeba brát v potaz funkčnost a praktičnost nábytku pro denní používání.

 

„Naše výrobní družstvo se na trhu pohybuje už více než šedesát let a za tuto dobu jsme získali zkušenosti, které nám pomáhají vyrábět oblíbený nábytek. A protože víme, že vytvořit originální a přitom funkční koupelnovou skříňku znamená dlouhou cestu a vysokou dávku kreativity, připravili jsme pro studenty soutěž s názvem Studenti pro Dřevojas. Chceme jim dát šanci získat zkušenosti a vyzkoušet si uplatnění v oboru,“ říká Ing. Zdeněk Blažek, manager marketingu Dřevojasu, v.d.

Výsledky soutěže budou zveřejněny 2. prosince 2013. Finančně odměněny budou tři návrhy. O vítězném návrhu rozhodne odborná porota ve složení: Ing. arch. Kristina Ullmannová, architektka ČKA, PhDr. Alena Řezníčková, šéfredaktorka sekce Bydlení iDNES.cz, Ing. arch. Radim Oblouk, architekt ČKA, Ing. Martin Hájek, technolog Dřevojas, v.d. a Ing. Zdeněk Blažek, marketingový manažer Dřevojas, v.d.

Vítězný návrh bude navíc vyroben a zařazen do produktového portfolia Dřevojasu. Kromě finanční odměny čeká na výherce kontrakt na vytvoření designu dílčí produktové řady koupelnového nábytku společnosti Dřevojas a spolupráce na dalších návrzích po dobu jednoho roku.

Studenti se do soutěže mohou přihlásit do 18. listopadu 2013 na www.studentiprodrevojas.cz. Stačí vyplnit přihlašovací formulář a přidat k němu návrh ve formátu pdf.

Více o podmínkách zadání naleznete na stránkách projektu – sekce pravidla.

Martina Rychetská