Stavitel

Stavba logistického centra pro Mattel je zahájena

DHL Supply Chain, vedoucí poskytovatel logistických služeb, a Prologis, globální vlastník, provozovatel a developer industriálních nemovitostí, dnes symbolickým výkopem zahájily realizaci distribučních prostor o velikosti 22 tisíc metrů čtverečních v Prologis Park Prague D1 West.

 

 

DHL bude toto nové centrum používat pro zásobování trhů Německa, Švýcarska, Rakouska a zemí střední a východní Evropy zbožím společnosti Mattel, lídra hračkářského průmyslu.


Společnost DHL Supply Chain uzavřela dohodu týkající se rozšíření spolupráce se společností Mattel. Tyto společnosti spolupracují od prosince roku 2010, kdy DHL převzala distribuční centrum Mattelu pro Českou republiku, Slovensko, Polsko a Maďarsko. Inovativní řešení nabídnuté DHL pokrývá skladové prostory, služby přidané hodnoty a celní odbavení. Po třech letech spolupráce se společností Mattel DHL Supply Chain Česká republika vyhrála nový tendr a portfolio zemí zásobovaných DHL tak bude rozšířeno o Německo, Švýcarsko a Rakousko.

Foto 4

Nové distribuční centrum DHL Supply Chain a Mattel staví společnost Prologis. DHL Supply Chain si momentálně pronajímá 35 400 metrů čtverečních v Prologis Parku Prague D1 West, kde je zákazníkem Prologisu přes 11 let.

Dokončení konstrukce budovy DC5 je plánováno během prvního čtvrtletí roku 2014, poté si bude DHL Supply Chain pronajímat celkem 58 tisíc metrů čtverečních napříč čtyřmi budovami v tomto logistickém parku. DHL v nové budově plánuje vytvořit 60 pracovních pozic.

Prologis nejprve oznámil výstavbu budovy DC5 jako spekulativní projekt, krátce poté však vstoupil do vyjednávání s DHL Supply Chain.

„DHL Supply Chain byl přizván k tendru a během hledání nejlepšího možného řešení pro poskytování služeb společnosti Mattel ve střední a severní Evropě vyvinul značné úsilí. Jsme potěšeni, že můžeme být součástí nového logistického konceptu našeho zákazníka a jejich rozhodnutí přestěhovat logistiku zemí západní Evropy do České republiky,“ řekl Filip Budík, generální ředitel DHL Supply Chain.

Ben Bannatyne, výkonný ředitel společnosti Prologis pro region střední a východní Evropy, řekl: „Skutečnost, že DHL Supply Chain reagoval tak rychle a podepsal smlouvu na spekulativně stavěný projekt, zrcadlí rostoucí poptávku po distribučních centrech té nejvyšší kvality.“

Foto 2

Prologis Park Prague D1 West je umístěn přímo proti Prologis Parku Prague D1 East, vedle dálnice D1, zhruba 11 kilometrů jihovýchodně od centra Prahy, a čítá čtyři budovy o celkové rozloze přes 52 tisíc metrů čtverečních moderních distribučních prostor. Mezi současnými nájemci jsou například DHL Supply Chain či společnost Nagel Česko. Nová budova navýší pronajímatelné prostory Prologis Parku Prague D1 West a Prologis Parku Prague D1 East na 212 tisíc metrů čtverečních.

Radka Mlejnková