Stavitel

Stavba pro společnost TOMRA

Prologis oznámil podepsání patnáctileté nájemní smlouvy na 13900 metrů čtverečních v Prologis Parku Bratislava. Začátek výstavby nové haly je naplánován na první čtvrtletí roku 2014.

 

 

Mimo standardního vybavení na míru bude hala disponovat jeřábem a dráhami, dvěma doky pro boční zatížení, střešními vikýři pokrývajícími 10 % střešní plochy, systémem distribuce stlačeného vzduchu a externím přístřeškem.


„Jsme potěšeni, že můžeme podpořit růst společnosti TOMRA výstavbou haly určené pro výrobu. Připravili jsme nabídku, s řešením na míru a také s vysokou kvalitu provedení projektu.“ Říká Ben Bannatyne výkonný ředitel a ředitel společnosti Prologis pro region střední a východní Evropy,

Prologis Park Bratislava v současné chvíli sestává ze sedmi budov o celkové rozloze více než 208 000 metrů čtverečních. Nové prostory navýší rozlohu prostorů určených k pronájmu na 222 000 metrů čtverečních.

Park se nachází 24 kilometrů od centra Bratislavy, dva kilometry od města Senec a 16 kilometrů od mezinárodního letiště.

TOMRA Sorting, slovenská společnost vlastněná norskou partnerskou společností TOMRA Systems ASA, vyrábí technologie založené na senzorech pro třídění, loupání a analytické zpracovávání jak čerstvých, tak průmyslově zpracovaných potravin. Společnost nové prostory použije pro montáž strojů pro své zákazníky, jako je například Pepsico, McCain, Wendt a Lamb Weston Boardman. Po svém kompletním dokončení tento objekt zaměstná asi 180 zaměstnanců společnosti TOMRA.

Gabriela Dvořáková