Stavitel

Tepelná izolace skla postoupila na novou úroveň

Výrobce plaveného skla Guardian představuje sklo s nejvyšší možnou úrovní fyzicky tepelné izolace u produktů se speciální dvojitou povrchovou úpravou.

Sklo má označení ClimaGuard 1.0 a je dobrou volbou pro ty, kteří hledají okna s výbornými tepelně izolačními vlastnostmi. Mimo toho se novinka může pochlubit výjimečnou čirostí a propustností světla, neutrálním vzhledem i aktivní tepelnou ochranou. Sklo, které dostupné ve standardní i vrstvené verzi, je ideálním řešením pro nové budovy i renovace.


„Ve srovnání s jinými materiály poskytuje toto izolační sklo excelentní tepelnou izolaci a vysokou průhlednost zároveň. Tyto vlastnosti architektům, stavebníkům či developerům nabízejí téměř neomezené možnosti při navrhování budov,“ říká Michal Hronský ze společnosti Guardian.

Hodnota Ug u novinky od Guardianu dosahuje úrovně 1,0 W/(m2K). To je minimální možná hodnota prostupu tepla pro izolační dvojsklo ve složení 4/16/4. I v tomto případě platí, že čím je tato hodnota nižší, tím jsou i nižší výdaje na klimatizování prostoru. U verzí s trojitým glazováním Guardian dosahuje ještě nižší emisivitu Ug = 0,5 W(m2K).

Solární faktor skla na úrovni 53 % zajišťuje efektivní využívání sluneční energie, což má za následek snižování nákladů na vyhřívání interiéru. Menší míra klimatizování zase znamená nižší emise CO2, což prospívá životnímu prostředí.

Novinka, podobně jako ostatní typy pokovených skel ClimaGuard, je k dispozici ve více modifikacích a tloušťkách.

Více na www.guardian.com .

Anna Hroudová