Stavitel

THINK ARCH pro mladé architekty

Občanské sdružení Centrum české architektury vyhlásilo druhý ročník THINK ARCH – přehlídky studentských prací a prací architektů do 40 let. Tématem letošního ročníku je udržitelnost a efektivnější využití materiálů a energie v architektuře.

 

 

Předmětem druhého ročníku přehlídky jsou návrhy a realizace staveb, které vykazují prvky udržitelnosti, efektivnějšího využití materiálů a energie a zároveň kladou důraz na zvýšení kvality prostředí. Organizátoři hledají architektonicky kvalitní a invenční práce, které jsou svou koncepcí přínosné pro životní prostředí a kvalitu prostředí. Centrum české architektury oslovilo pedagogy a studenty českých a slovenských vysokých škol, aby přihlásili školní práce.


Protože cílem přehlídky je propagace progresivní architektury, je druhá kategorie určena architektům do 40 let. „Máme za to, že právě tato věková skupina architektů dnes potřebuje největší podporu. Proto jsme otevřeli i druhou kategorii, kde předpokládáme účast zajímavých realizací,“ říká Kateřina Obrazová, sekretářka soutěže z Centra české architektury.

Přehlídka bude v únoru 2014 pokračovat výstavou, která představí všechny přihlášené práce.

Soutěžní přehlídka je vyhlášena v souladu se soutěžním řádem České komory architektů a její uzávěrka je 20. prosince 2013.

Soutěžící mohou své práce přihlásit na webu www.thinkarach.cz.

Generální partneři: Autodesk, Erste Group Immorent ČR, HALLA

Hlavní partneři: cre8, Laufen, Hewlett Packard, Renocar, Idealab