Stavitel

Titul pro Centrum Černý Most

Centrum Černý Most přidalo do své sbírky ocenění prestižní titul Best Lighting and Fixturing of the Year, který získalo v mezinárodní soutěži Retail Week Interiors Awards.

Cena za nejlepší světelný design maloobchodních prostor mu byla udělena díky originálnímu využití interiérového osvětlení. Nové Centrum Černý Most, jež prošlo renovací a na jaře se pro návštěvníky otevřelo v rozšířené podobě, tak opět potvrdilo pozici jednoho z nejmodernějších a architektonicky nejzajímavějších nákupních komplexů v České republice.


Porota složená z osmi odborníků posuzovala v rámci 16. ročníku soutěže Retail Week Interiors Awards v kategorii Best Lighting and Fixturing of the Year (Nejlepší osvětlení a instalace roku) padesát projektů z celého světa. Do užšího výběru postoupilo sedm finalistů, mezi kterými jako jediný český zástupce zazářilo Centrum Černý Most. Ke konkurenčním projektům patřila například prodejna návrháře Christiana Louboutina v londýnském luxusním obchodním domě Harrods nebo butik návrhářky Stelly McCartney ve Stockholmu. U osvětlení Centra Černý Most, jež je dílem renomovaného studia NDYLIGHT, porota ocenila zejména dovedné a originální využití osvětlení interiéru, které v mnoha ohledech takřka konkuruje prodejním jednotkám centra.

Kateřina Nováčková

Centrum ASernA Most 1