Stavitel

Veletrhy energeticky úsporného bydlení

Veletrhy energeticky úsporného bydlení – DŘEVOSTAVBY, WINDOOR EXPO, MODERNÍ VYTÁPĚNÍ a KRBY A KAMNA – se budou konat ve dnech 11.–14. února na pražském holešovickém Výstavišti a jsou určeny všem návštěvníkům, kteří řeší stavbu či rekonstrukci domu, snižování energetické náročnosti svých domů a také odborníkům, kteří mají zájem dozvědět se více o novinkách firem. V celém souběhu veletrhů se bude prezentovat 293 firem.

V rámci 10. ročníku veletrhu DŘEVOSTAVBY se představí firmy nabízející současné stavby, nadčasovou architekturu, kvalitní projekční zpracování domů, konstrukční systémy, materiály a vše, co popularizuje dřevostavby jako stavební systém budoucnosti. Firmy zaměřené na otvorové výplně budou součástí 5. ročníku veletrhu oken, dveří a stínicí techniky WINDOOR EXPO. Moderní a ekologické vytápění představí vystavovatelé 10. mezinárodního veletrhu vytápění, klimatizace a úspor energie MODERNÍ VYTÁPĚNÍ a 5. ročníku veletrhu krbů, kamen a designového vytápění KRBY A KAMNA.

Největší veletrh zaměřený na dřevostavby a vše kolem nich na jednom místě návštěvníkům představí firmy nabízející nadčasovou architekturu, kvalitní projekční zpracování domů, moderní dřevěné stavby, konstrukční systémy, materiály a vše co popularizuje dřevostavby jako stavební systém budoucnosti. Vše co potřebujete vědět o dřevěných domech, jejich stavbě či životě v nich najdete na úzce specializovaném veletrhu, který je jedinečný svým rozsahem zaměření.

Pokud si nevíte s výběrem vhodných oken do vašeho domu rady, neváhejte navštívit veletrh WINDOOR  EXPO, který nabídne informace ze sortimentu oken, dveří, vrat, stínicí techniky či zimních zahrad a doplňujícího příslušenství.

Kvalitu okna poznáte podle jeho izolačních vlastností. Dobré izolační vlastnosti oken Vám v první řadě zaručí, že nebudete topit „pánu bohu do oken“. Teplo nebude pronikat zbytečně ven, zůstane v místnosti a Vy ušetříte na poplatcích. Správnou volbou oken zamezíte srážení vody na skle (rosení). Některá okna také propouští více slunečního světla nebo jsou bezpečnější a odolnější vůči hluku, zatékání, větru a dešti. Díky vhodně zvolenému okennímu kování a bezpečnostní technice můžete předejít vloupání. Moderní celoobvodové kování zajišťuje komfortní ovládání okna. Zvyšuje celkovou kvalitu okna a Vaši bezpečnost.

Doprovodný program veletrhu DŘEVOSTAVBY a WINDOOR EXPO bude první den zaměřen na otvorové výplně, novinky a problematiku tohoto oboru. Čtvrteční přednášky budou v režii Asociace dodavatelů montovaných domů. Zástupci členských firem odprezentují své kvalitní stavby a zajímavé projekty. Páteční dopoledne bude v režii Dřevařského ústavu, který se zaměří např. na kontrolu kvality materiálů ve dřevostavbách a na další zajímavá témata. Páteční odpolední program ovládne 10. ročník Salonu dřevostaveb. Můžete se opět těšit na největší nesoutěžní přehlídku dřevěné architektury v Česku a na Slovensku. Představí se Vám pestrá paleta staveb, vybraných z toho nejlepšího, co v Čechách a na Slovensku v posledním roce vzniklo. Salon dřevostaveb bude pokračovat i v sobotu odpoledne. Sobotní dopoledne nabídne zajímavosti o pasivních domech, které přinese Centrum pasivního domu.

Veletrhy MODERNÍ VYTÁPĚNÍ a KRBY A KAMNA jsou zaměřeny na trendy v oblasti vytápění, úspory energie a efektivní využívání obnovitelných zdrojů energie v oblasti vytápění. Představí se tu firmy se zaměřením na podlahové vytápění, solární systémy, rekuperace, kotle na ohřev vody nebo komínové systémy, které jsou určeny pro všechny druhy paliv a splňují přísné normové požadavky na odvod spalin. Veletrh je určen všem, kteří řeší snižování energetické náročnosti svých domů a mají zájem se dozvědět o novinkách v tomto oboru.

Úzce specializovaným veletrhem krbů, kamen a designového vytápění KRBY A KAMNA nabídne nejnovější trendy z oblasti designu krbů a kamen a jejich využití pro praktické bydlení. Návštěvníci se mohou těšit na novinky od prestižních výrobců, dovozců prodejců krbů a kamen. Všichni vystavovatelé budou připraveni odborně poradit a odpovědět na dotazy.

Cílem jarního souběhu veletrhů energeticky úsporného bydlení je informovat odbornou i laickou veřejnost o aktuálních trendech, novinkách na trhu a případné problematice daných oblastí. V rozsáhlé nabídce vystavovatelů si přijdou na své nejen koncoví zákazníci, ale také firmy z oboru, projektanti a architekti.

Blanka Stávková,
manažerka veletrhu DŘEVOSTAVBY