Stavitel

Vítězná hřiště

Začátkem října bylo ukončeno hlasování v anketě Dřevěná stavba roku 2013 – kategorie Dřevěné hřiště. V letošním ročníku se do ankety zapojilo více než 1520 hlasujících.

 

 

Vybrat a poslat hlas maximálně třem z 26 hřišť nebylo snadné – všechna hřiště a jejich zřizovatelé, majitelé nebo provozovatelé si zaslouží pochvalu. Věnovali totiž nemalé úsilí tomu, aby vytvořili prostředí, kde děti mohou aktivně trávit svůj volný čas.


V kategorii Dřevěné hřiště v rámci ankety Dřevěná stavba roku 2013 vyhlásila Nadace dřevo pro život tyto vítěze:

• V kategorii Malé hřiště (Dřevěné hřiště s investicí do 500 tisíc korun) získalo nejvíce hlasů Centrum tvořivých a herních aktivit u Mateřské školy Pardubice, nábřeží Závodu míru.

• V kategorii Velké hřiště (Dřevěné hřiště s investicí nad 500 tisíc korun) zvítězilo Lanové hřiště u Rotundy. Tuto cenu převezme ZOO Dvůr Králové a.s.

Oba výherci obdrží od Nadace dřevěné diplomy, poukaz na 10 000 korun a čestné uznaní. Vítězové uspořádají na svých hřištích Dětský den, na kterém jim budou uvedené ceny předány.

• Zvláštní cenu udělí Nadace dřevo pro život Dětskému přírodnímu zábavnímu areálu Šťastná země, jejímž zřizovatelem je společnost Tomovy parky s.r.o.

119 MS ZavoduMiru 01

Hřiště u mateřské školy v Pardubicích

 

Dřevěná stavba roku je mezinárodní anketa dřevěných konstrukcí, návrhů, projektů, realizací a staveb, které byly postaveny na území České a Slovenské republiky anebo je čeští a slovenští autoři navrhli pro jinou zemi EU. Anketa je určena pro studenty, projektanty, architekty i realizační firmy, kteří působí v dřevozpracujícím průmyslu.

Cílem je veřejnosti představit a ukázat možnosti a výhody uplatnění dřeva ve stavitelství.
Organizátorem ankety je Nadace dřevo pro život pod záštitou Ministerstva zemědělství, Ministerstva průmyslu a obchodu a Předsedy Svazu měst a obcí.
Soutěžní kategorie: Realizace dřevěných hřišť, Návrhy dřevěných konstrukcí, Realizace dřevěných konstrukcí, Návrhy moderních dřevostaveb, Realizace moderních dřevostaveb, Realizace roubených domů, Design a Interiér.
www.DrevenaStavbaRoku.eu

Stanislav Müller, vedoucí projektu Dřevěná stavba roku