Stavitel

Výstavba dalšího projektu s více než 150 byty

Developerská společnost EKOSPOL dnes zahájila výstavbu další etapy svého projektu v Horních Měcholupech.

Bytový areál Nové Měcholupy V je pokračováním nejprodávanějšího developerského projektu české historie a nabízí celkem 154 nových bytů. V době zahájení stavby je prodáno již přes 70 % celého projektu, doprodat zbývá posledních 45 bytů.


Nejprodávanější projekt v historii České republiky
Bytový areál Nové Měcholupy V bude připraven k nastěhování na sklonku podzimu příštího roku. Je součástí historicky nejprodávanějšího bytového projektu v českých dějinách. Za pouhé 3 roky vzniklo v lokalitě Horních Měcholup pod taktovkou společnosti EKOSPOL celkem 585 bytů ve čtyřech etapách tohoto projektu.

„Prodat v jediné lokalitě 600 bytů, navíc tak, že všechny byty v předchozích etapách byly vyprodány dokonce i rok před kolaudací, to se v historii českého developmentu dosud nikdy nikomu nepodařilo. Sázka na tzv. superlevné, cenově dostupné byty v lokalitě pár kroků od Hostivařské přehrady byla správně zvolenou strategií,“ pochvaluje si Evžen Korec, generální ředitel a předseda představenstva EKOSPOL.

Kromě poslední čtyřicítky bytů v rozestavěném projektu doprodává EKOSPOL v této lokalitě ještě posledních 63 samostatných garážových a parkovacích stání v sousedním garážovém domě. Ten by měl být dokončen společně s poslední etapou projektu a s celkem 115 parkovacími stáními doplní možnosti parkování rezidentů.

EKOSPOL letos zahájil téměř 600 bytů za 1,22 miliardy korun
Nové Měcholupy V jsou posledním bytovým projektem, který společnost EKOSPOL v letošním roce zahájila. Celkem se tak dostala až na 581 letos zahájených bytů v 5 etapách 3 velkých developerských projektů. Hodnota všech bytů v lokalitách Horní Měcholupy, Kyje a Uhříněves dosahuje 1,22 miliardy korun. To je nejvíce v historii společnosti.

Vzhledem k tomu, že podle aktuálních dat ČSÚ bylo v letošním prvním pololetí v Praze zahájeno pouze 1448 nových bytů, bude za celý letošní rok patřit společnosti EKOSPOL neuvěřitelný 20% podíl na všech nově zahájených bytech v hlavním městě.

„Vezmeme-li v potaz, že v Praze existuje v současnosti již pouze jeden jediný developer, jehož objemy nově zahajovaných bytů jsou obdobné, stáváme se svědky unikátní situace – dva developeři schopní ve velkém nabízet tzv. superlevné projekty kontrolují zhruba polovinu celého trhu. Druhá polovina pak připadá na více než 150 ostatních developerů, kteří zkoušejí své projekty se stále menšími a menšími etapami,“ upozorňuje Evžen Korec a dodává: „Pokud ale klienti uvažují o koupi nového bytu v jiné lokalitě, než jsou nyní tzv. superlevné projekty, doporučoval bych jim ještě pár měsíců počkat. Velcí developeři totiž intenzivně pracují na přípravách dalších superlevných projektů. Cílem je, aby v každé velké rozvojové lokalitě byl alespoň jeden superlevný projekt s několika stovkami bytů.“