Stavitel

Využití fasádních kazet pro revitalizaci budov

Fasádní kazety ze systému Lindab Stavby jsou řešením pro rekonstrukci fasád starších objektů. Za příklad může sloužit revitalizace prodejen dealerů automobilové značky Peugeot v Dánsku a Švédsku.

Koncept Peugeot Blue Box má zdůraznit kvalitu i exkluzivitu značky – a právě nové fasádní kazety v modré barvě na prvních dvou prodejnách v dánských městech Ringsted a Rødovre k tomu významnou měrou přispívají. V rámci konceptu Peugeot Blue Box plánuje automobilka během tohoto a příštího roku revitalizaci novými fasádními kazetami Lindab ve svých dalších 10 – 12 zastoupeních v Dánsku a ve Švédsku.


Podle Susanne Christensenové, manažerky dánského dovozce Peugeotu K. V. Bruun Import, se přímé linie a moderní design fasádních kazet LindabCoverline ze systému Lindab Stavby ke značce Peugeot skvěle hodí a přispívají k tomu, že její dánská a švédská zastoupení budou mít jednotný a pro klienty snadno rozpoznatelný vzhled. „Zvolené řešení má celou řadu různých detailů, které podporují estetický dojem. Například to, že upevňovací prvky a horní hrany fasády jsou zcela skryty, takže stavby působí velmi elegantně a kompaktně,“ dodává Susanne Christensenová.

Výstavbu a rekonstrukci objektů prostřednictvím fasádních kazet zajišťuje Lindab také v České republice. Pavel Růna, jednatel a ředitel divize Profil společnosti Lindab s. r. o., popisuje široké možnosti jejich využití: ”Kazety se hodí jak pro starší železobetonové, tak i pro zděné a ocelové stavby, jejichž fasády jsou díky nim estetické a vypadají velmi neotřele. Navíc se snadno udržují. Použití kazet je ideální například pro rekonstrukce starších typů prefabrikovaných fasád – v tuzemsku například z boletických panelů. Moderní provětrávané fasády na roštech Lindab dovolují výborně začlenit starší budovy do současného prostředí. Lze je však samozřejmě aplikovat i na novostavby. Fasádní kazety mají velmi stabilní a trvanlivou konstrukci, vyznačují se elegantní robustností a dlouhou životností. ”Z českých realizací v tomto segmentu stojí za zmínku mimo jiné opláštění objektů autorizovaného dealerství Srba Servis Jíloviště, fasáda nové dřevostavby výpravny lodí v Brně-Bystrci či rekonstrukce původní fasády z boletických panelů Domu dětí a mládeže v Ústí nad Labem.”