Stavitel

Zahájení stavby RDParku v Brně

Nový průmyslový park nabídne nízkoenergetické prostory.

Realitní společnost 108 AGENCY získala exkluzivní zastoupení na prodej a pronájem prostor v novém průmyslovém parku, RDParku. Staví se v průmyslové a obchodní zóně v Brně- Líšni, v sousedství areálu Zetor a budoucího centrálního sídla České televize Brno. RDPark nabízí obchodně reprezentativní prostory se skladovým a kancelářským zázemím. Jeho dokončení se plánuje na srpen roku 2014, výše investice dosáhne 140 milionů korun.


„Před areálem je zastávka MHD, dobré je i napojení na dálnice D1 a D2 umožňující rychlé spojení nejen s Prahou a Ostravou, ale i se Slovenskem a Rakouskem. Významným aspektem projektu je jeho nízkoenergetický koncept, který garantuje nižší provozní náklady,“ uvedl Ing. Jakub Holec, jednatel společnosti 108 AGENCY.

RDPark tvoří dvě haly, které jsou rozdělené na devět boxů s celkovou užitnou plochou 3600 m2. Každý z boxů nabízí na dvou patrech 270 m2 plochy pro výrobu nebo skladování a 130 m2 administrativního zázemí. Jednotky lze podle požadavků uživatele variabilně propojit či rozšířit o další boxy. V areálu se nachází také administrativní budova, která disponuje 2310 m2 kancelářských ploch a showroom.

Celý projekt je připraven jako nízkoenergetický na úrovni A – mimořádně úsporný. Nabídne vysoké kvalitativní standardy včetně interiérů a exteriérů; vytápění prostor bude řešeno tepelnými vrty, na které je napojena i klimatizace. Prostory RDParku uživatelům nabídnou moderně vybavenou recepci, výtahy, konferenční místnost a parkování před objektem nebo v podzemních garážích.
„Vzhledem k plánovanému oživení lokality výstavbou sídla České televize bude atraktivní pro menší i střední podnikatele, kteří chtějí mít sídlo ve městě. Podobný projekt zatím v Brně chybí, proto věřím, že bude mít úspěch,“ dodává Robert Konrád, projektový manažer RDPark s.r.o.

Jana Bakešová