Fasádní pláště, Informace výrobců

Využití fasádních kazet LindabCoverline pro revitalizaci budov Peugeotu

Fasádní kazety ze systému Lindab Stavby jsou atraktivním řešením pro rekonstrukci fasád starších objektů. Jako zajímavý příklad může sloužit revitalizace prodejen dealerů automobilové značky Peugeot v Dánsku a Švédsku.
Koncept Peugeot Blue Box má zdůraznit kvalitu i exkluzivitu značky – a právě nové fasádní kazety v modré barvě na prvních dvou prodejnách v dánských městech Ringsted a Rødovre k tomu významnou měrou přispívají. V rámci konceptu Peugeot Blue Box plánuje automobilka během tohoto a příštího roku revitalizaci novými fasádními kazetami Lindab ve svých dalších 10 až 12 zastoupeních v Dánsku a ve Švédsku.
Prodejna dealerů automobilové značky Peugeot v RingsteduProdejna dealerů automobilové značky Peugeot v Ringstedu
 
Podle Susanne Christensenové, manažerky dánského dovozce Peugeotu K. V. Bruun Import, se přímé linie a moderní design fasádních kazet LindabCoverline ke značce Peugeot skvěle hodí a přispívají k tomu, že její dánská a švédská zastoupení budou mít jednotný a pro klienty snadno rozpoznatelný vzhled. „Zvolené řešení má celou řadu různých detailů, které podporují estetický dojem. Například to, že upevňovací prvky a horní hrany fasády jsou zcela skryty, takže stavby působí velmi elegantně a kompaktně,“ dodává Susanne Christensenová.
Výstavbu a rekonstrukci objektů prostřednictvím fasádních kazet zajišťuje Lindab také v České republice. Pavel Růna, jednatel a ředitel divize Profil společnosti Lindab, popisuje široké možnosti jejich využití: „Kazety se hodí jak pro starší železobetonové, tak i pro zděné a ocelové stavby, jejichž fasády jsou díky nim estetické a vypadají velmi neotřele. Navíc se snadno udržují. Použití kazet je ideální například pro rekonstrukce starších typů prefabrikovaných fasád – v tuzemsku například z boletických panelů. Moderní provětrávané fasády na roštech Lindab dovolují výborně začlenit starší budovy do současného prostředí. Lze je však samozřejmě aplikovat i na novostavby. Fasádní kazety mají velmi stabilní a trvanlivou konstrukci, vyznačují se elegantní robustností a dlouhou životností.“
Rekonstrukce fasády z boletických panelů Domu dětí a mládeže v Ústí nad LabemRekonstrukce fasády z boletických panelů Domu dětí a mládeže v Ústí nad Labem
 
Z českých realizací v tomto segmentu stojí za zmínku mimo jiné opláštění objektů autorizovaného dealerství Srba Servis Jíloviště, fasáda nové dřevostavby výpravny lodí v Brně-Bystrci či rekonstrukce původní fasády z boletických panelů Domu dětí a mládeže v Ústí nad Labem.
podle podkladů společnosti Lindab