Informace výrobců, Podlahy

1FLOOR FORTE – nová kolekce třívrstvých dřevěných podlah od KPP

Je-li v notovém záznamu uvedeno forte, očekává se, že hudebníci přidají na hlasitosti a síle tónu. Podobně hlasitě by o sobě chce dát vědět nová kolekce třívrstvých dřevěných podlah od společnosti Kratochvíl parket profi, která byla přiléhavě pojmenovaná 1FLOOR FORTE. Důvodem použité hudební terminologie je mj. silná a pevná středová vrstva z materiálu HDF, díky které jsou více než dvoumetrová prkna 1FLOOR FORTE rozměrově stabilní. Silnou a vodě odolnou krytinu dělá z kolekce 1FLOOR FORTE i voskový olej.

Podlahy 1FLOOR FORTE dostaly svůj název kvůli konstrukci, která má ve svém středu silnou vrstvu z materiálu HDF – ten je velmi pevný, tvrdý a rozměrově stabilní ve srovnání se standardní smrkovou střední vrstvou. Použití HDF desky je obvyklé spíše u menších formátů, u dvoumetrových prken (rozměr je 2200x195x10,8 mm) to standardem není. Nášlapná vrstva prken kolekce 1FLOOR FORTE je 2,5 mm, takže podlahu lze až dvakrát zbrousit, přitom celková tloušťka krytiny je poměrně nízká (10,8 mm). I proto je kolekce 1FLOOR FORTE ideální při pokládce na podlahové topení a obecně pro rekonstrukce, kdy je velmi často zákazník limitován výškou nové podlahy.

1FLOOR FORTE – nová kolekce třívrstvých dřevěných podlah od KPP, dekor 21FLOOR FORTE – nová kolekce třívrstvých dřevěných podlah od KPP, dekor 41FLOOR FORTE – nová kolekce třívrstvých dřevěných podlah od KPP, dekor 9

Voskový olej vytvrzený UV zářením zvyšuje odolnost proti vodě
Podlahy 1FLOOR FORTE jsou výrazně odolné vůči vlhkosti díky voskovému oleji, vytvrzenému UV zářením. Voskový olej totiž víc odpuzuje vodu než olej přírodní. A zatímco u přírodního vysychání proniká olej do hloubky dřeva, při UV vytvrzování zůstává více na povrchu a násobí vlastnosti oleje, čímž přispívá k větší ochraně dřeva proti vlhkosti. Při vylití vody na podlahu tak u voskových olejů nehrozí, že by na krytině zůstala skvrna. Údržba podlah s voskovým olejem je rovněž jednodušší, nevyžaduje absolutně žádné pravidelné obnovování povrchu ani napouštění jako u klasického přírodního oleje. Současně voskový olej dodává podlaze naprosto přirozený vzhled s výraznou přiznanou strukturou dřeva, kterou v případě kolekce 1FLOOR FORTE umocňuje použité kartáčování. Nová řada obsahuje živější, ale i čistší, decentnější dekory, aby si vybrali všichni. Jedničku dostal sněhově bílý dub, devítkou byl ohodnocen dub tmavě hnědý.

Snazší pokládka díky zámku páté generace 5G
Snazší je i samotná pokládka, protože krytina je vybavena zámkem páté generace Woodlock 5G, který je výjimečný v tom, že umožňuje pokládku jednotlivých prken za sebou. Pokud má podlaha starší typ zámku, tak obvykle podlaháři musejí každou lamelu vyklínkovat a další lamelu v řadě zacvakávat pod určitým úhlem. Případně si pokládku zjednodušují a nacvakávají celou řadu, tedy tři čtyři lamely najednou, ale k tomu je zapotřebí alespoň dvou podlahářů. Pátá generace zámku Woodlock 5G umožňuje pokládat lamely samostatně, aniž by se musely pod nějakým úhlem vyklínkovávat. Zámek má na krátké straně vloženého kompozitního jezdce, který umožňuje zacvakávání prkna svrchu, což velmi urychluje pokládku a podlahář ji zvládne sám.

podle podkladů společnosti KPP