Informace výrobců

AGC představuje novou službu pro architekty: Coating on Demand

Nová služba společnosti AGC Coating on Demand (CoD, pokovení na přání) umožňuje architektům vytvářet jedinečná skla, která naprosto přesně odpovídají jejich požadavkům a která se vyrábějí nezávisle na běžném výrobním sortimentu.

Technické specifikace a optické vlastnosti jsou definovány individuálně. Architekt nebo investor během jednodenního pracovního setkání v závodě AGC Intepane v německém Plattlingu s pomocí nově vyvinutého softwaru AGC pro výrobu prototypů zasklení nejprve vytvoří vitualizaci skutečného vzhledu skla. Funkce vizualizace umí zasklení zobrazit v požadovaném prostředí a za různých klimatických podmínek. Vizualizace bere v potaz všechny fyzikální vlastnosti zasklení. Zákazníci mohou snadno experimentovat a hrát si se světelnou prostupností, reflexí a barvou skla, aby nalezli dokonalou konfiguraci pro svůj projekt. Po zvolení všech technických charakteristik a estetických vlastností provede program kontrolu realizovatelnosti a v případě potřeby konfiguraci optimalizuje. Odpoledne se vyrobí první skutečné vzorky skla přímo v závodě Interpane.

Kromě toho představuje CoD ještě jeden klíčový přínos: doba potřebná k tomu, aby klient definoval nový produkt, se zkracuje na pouhý den. Konečným výsledkem je jedinečné sklo, které mohou architekt a investor využít k vytvoření vlastní ikonické stavby. Společnost AGC Interpane nepoužije stejnou konfiguraci na žádné jiné budově na světě.

„Budovy se skleněnými fasádami vytvořenými pomocí služby Coating on Demand jsou jako auta s unikátní barvou, která si nemůže pořídit nikdo jiný na světě. Služba se zaměřuje na ambiciózní projekty předních světových architektonických ateliérů, pro které AGC dodá skla na míru,“ říká Gregor Ranner, generální ředitel závodů Interpane v Plattlingu a Lauenförde.

Více informací o produktech AGC najdete na www.agc-yourglass.com.

podle podkladů firmy AGC Glass Europe

Hotel VIU – fasádní skla byla navržena pomocí služby Coating on Demand, foto AGC Glass Europe, © Jean-Michel Byl