Informace výrobců, Střechy

ALU-VILLATHERM: vysoce odolná parozábrana s THERM systémem

Pás Alu-Villatherm z SBS modifikovaného asfaltu s kombinovanou hliníkovou nosnou vložkou, z portfolia značky BMI Icopal, slouží díky svým inovacím jako parozábrana pro střešní pláště s nejvyššími nároky na parotěsnost a kvalitu materiálů.

Značka BMI Icopal doporučuje parozábranu Alu-Villatherm zejména na betonové podklady. Tento pás lze ale také použít na trapézové plechy. Při dodržení pravidel pokládky ho lze aplikovat i na podklady na bázi dřeva. Díky složení tohoto značkového asfaltového pásu a mnoha výrobním inovacím je parozábrana Alu-Villatherm vysoce kvalitní produkt, který se snadno a rychle zpracovává.

Přehled všech inovací parozábrany Alu-Villatherm

1. JEDINEČNOST SYNTANU
Každý pás s THERM pruhy je potažen vrstvou Syntanu. Syntanová vrstva je vodoodpudivá, tepelně odolná, nelepí se na podkladní vrstvu a zajišťuje spolehlivou separaci od podkladní konstrukce. Účinně také brání vzniku boulí.

Každý pás s THERM pruhy je potažen vrstvou Syntanu

2. THERM SYSTÉM
Pásy s THERM systémem jsou na povrchu opatřeny pruhy z vysoce modifikovaného asfaltu s vynikající přilnavostí k podkladu. Šířka pruhů a vzdálenost mezi pruhy je 1 cm. Díky optimalizovanému rozmístění pruhů je zajištěna velmi vysoká odolnost pásu vůči účinkům sání větru. Například THERM systém na horním povrchu umožňuje vlepování tepelné izolace do povrchu pásu.

Pásy s THERM systémem jsou na povrchu opatřeny pruhy z vysoce modifikovaného asfaltu s vynikající přilnavostí k podkladu

3. BEZPEČNÝ SPOJ BMI ICOPAL SE SYSTÉMEM CUT-LINES
Pro zajištění maximální kvality spojení v místě podélného spoje je použita shodná asfaltová směs na spodním i vrchním povrchu asfaltového pásu. Systém CUT-LINES je velmi jemné nařezání separační spalné fólie (v milimetrové vzdálenosti), které je provedeno po délce podélného spoje asfaltového pásu. Nařezání fólie v podélném spoji usnadňuje spálení separační fólie, zajišťuje homogenitu příčného spoje a zabraňuje tvorbě kapilár.

Systém CUT-LINES je velmi jemné nařezání separační spalné fólie (v milimetrové vzdálenosti), které je provedeno po délce podélného spoje asfaltového pásu

4. T-CUT
T-CUT je seříznutí rohů ve výrobě. Seříznutí rohů v příčných spojích je vyžadováno pro snížení rizika tvorby kapilár. Seříznutí rohů ve výrobě usnadňuje a zrychluje pokládku, jelikož není nutné rohy odřezávat na střeše ručně.

5. ZIP SYSTÉM
Vzájemným posunutím THERM pruhů na horním a spodním povrchu pásu zaručuje rovnoměrné množství asfaltové směsi v oblasti příčného spoje. Provádění příčných spojů je díky tomuto systému snadné a bezpečné.

Vzájemným posunutím THERM pruhů na horním a spodním povrchu pásu zaručuje rovnoměrné množství asfaltové směsi v oblasti příčného spoje. Provádění příčných spojů je díky tomuto systému snadné a bezpečné

6. LEHČÍ ROLE DÍKY NOVÉMU DRUHU PLNIVA
Nové ekologické plnivo vyrobené z expandovaného skleněného granulátu výrazně snižuje hmotnost role asfaltového pásu při zachování jeho kvality.

Nové ekologické plnivo vyrobené z expandovaného skleněného granulátu výrazně snižuje hmotnost role asfaltového pásu při zachování jeho kvality

Všechny tyto benefity posouvají parozábranu Alu-Villatherm do vyšší třídy kvality, bez které by se neměla obejít žádná plochá střecha.

Detailnější informace naleznete na icopal.cz.

podle podkladů společnosti BMI střešní a hydroizolační systémy