Informace výrobců, Výplně otvorů

Antibakteriální úprava Schüco SmartActive omezuje šíření infekce

SmartActive je dlouhodobá antibakteriální povrchová úprava kování i profilů hliníkových oken, dveří a posuvů Schüco, která aktivně omezuje přenos choroboplodných zárodků, jako jsou bakterie, viry, houby a kvasinky. Přispívá tak k udržování hygienického prostředí zejména ve veřejných budovách s velkým počtem lidí.

Vysoké hygienické standardy jsou, zejména v dnešní době, velmi důležité v nemocnicích, pečovatelských domech, školkách a veřejných budovách. Ovládací prvky, jako jsou kliky a profily oken i dveří, se mohou po dotyku nakažené osoby stát přenašečem choroboplodných zárodků a infekcí. Infekce a patogeny odolné vůči léčbě antibiotiky jsou např. v nemocnicích či pečovatelských domech stále větším nebezpečím.

V podobě antimikrobiální povrchové úpravy SmartActive pro kliky oken, dveří a posuvů, ale i pro vnitřní profily okenních, dveřních, posuvných a fasádních systémů, nabízí společnost Schüco trvalé hygienické prostředí mezi úklidovými cykly. Mikroskopické částice vysoce čistého stříbra, které obsahuje povrchové úprava (Micro Silver BGTM) účinně zabraňují množení choroboplodných zárodků. Patogenní mikroorganismy, které přijdou do styku s touto povrchovou úpravou, zahynou, čímž se zabrání jejich dalšímu nežádoucímu šíření. Nezávislé laboratorní testy prokázaly snížení výskytu bakterií nejméně o 99,9% během 24 hodin, testy byly provedeny pro bakterie MRSA a E. coli. Schüco používá vysoce kvalitní mikrostříbro, čistě kovové, bez nanočástic, proto nehrozí proniknutí do lidské pokožky. Tato složka je bezpečná pro člověka a životní prostředí, je využívaná v lékařství a dokonce také v certifikované přírodní kosmetice. Antimikrobiální povrchová úprava SmartActive pomáhá zajistit dlouhodobou dezinfekci a může významně snížit výskyt bakterií mezi úklidovými cykly.

Antibakteriální provedení kování SmartActive je k dispozici v mnoha povrchových úpravách, pro eloxované povrchy, vzhled nerezu či stříbrný design (práškové lakování) nebo ji lze na speciální objednávku aplikovat i pro jiné odstíny práškového lakování. Povrchy profilů jsou k dispozici výhradně s práškovým nástřikem. Hygienické požadavky tak nijak neomezují kreativitu architektů.

Vizualizace fungování Schüco SmartActive: Mikroskopické částice vysoce čistého stříbra, které obsahuje povrchové úprava (Micro Silver BGTM), účinně zabraňují množení mikroorganismů. Nezávislé laboratorní testy prokázaly snížení výskytu bakterií nejméně o 99,9% během 24 hodin, testy byly provedeny pro bakterie MRSA a E. coli (zdroj: Schüco)SmartActive je dlouhodobá antibakteriální povrchová úprava kování i profilů okenních, dveřních, posuvných a fasádních systémů Schüco, která aktivně omezuje přenos choroboplodných zárodků, jako jsou bakterie, viry, houby a kvasinky. Přispívá tak k udržování hygienického prostředí ve veřejných budovách s velkým počtem lidí (zdroj: Schüco)

podle podkladů společnosti Schüco