Informace výrobců, Výplně otvorů

Automatická ventilace a stínění s výrobky VELUX

Dálkově ovládaná střešní okna jsou nutným základem pro automatizaci vedoucí k pohodlnému zajištění zdravého vnitřního prostředí. Dnes mají zákazníci společnosti VELUX k dispozici zvýhodněné sady střešních oken z kategorie Standard Plus a setů k adaptaci na dálkové ovládání v solární nebo elektrické variantě. Díky tomu mohou v budoucnu svá okna zapojit do takzvané chytré domácnosti.

Zdraví je dnes žhavým tématem. Každý rok více utrácíme za fitness kluby a jógu, chytrá zařízení monitorující cvičení, ale přesto trávíme uvnitř budov více času než kdy v minulosti, mnohdy je to až 90 %. Otázka zdravého vnitřního klimatu je proto mnohem důležitější než dříve. Zároveň jsou chytré domácnosti a domácí automatizace jedním z nejvýraznějších zákaznických trendů poslední doby. V následujících letech můžeme očekávat velký zájem o dálkově ovládaná domácí zařízení. Bude to totiž podmínkou pro případné zapojení do automatizovaných systémů chytré domácnosti.

Automatická ventilace a stínění s výrobky VELUXAutomatická ventilace a stínění s výrobky VELUXAutomatická ventilace a stínění s výrobky VELUX

Nejdostupnější dálkově ovládaná okna
Novinkou v portfoliu VELUX jsou cenově zvýhodněné sady zahrnující kvalitní střešní okna z kategorie Standard Plus a doplňkové sety pro adaptaci oken na dálkové ovládání. V případě střešních oken lze volit mezi dřevěnou a bezúdržbovou variantou, v případě doplňkových setů mezi variantou solární (KSX 100K) a elektrickou (KMG 100K). Solární je určena všem, kteří nemohou nebo nechtějí vést elektrickou kabeláž k oknu. Oba doplňkové sety lze pořídit také zvlášť a dodatečně elektrifikovat již instalovaná střešní okna VELUX. 

Chytrá domácnost v podání společnosti VELUX
Další novinkou společnosti VELUX, která byla vyvinuta ve spolupráci s NETATMO, je systém VELUX ACTIVE. Cenově dostupný inteligentní systém ovládání střešních oken, rolet a žaluzií VELUX pomocí podnětů z chytrých senzorů. Systém tzv. chytré domácnosti neustále monitoruje řadu parametrů vnitřního klimatu, jako jsou například teplota, množství slunečního světla, vlhkost nebo koncentrace CO2. Důležitou vlastností systému VELUX ACTIVE je také schopnost učit se. Systém analyzuje a zpracovává každodenní činnosti, aby lépe porozuměl tomu, kdy jste zvyklí vstávat, větrat i jakou teplotu doma preferujete. Dokáže se proto lépe přizpůsobit chodu každé domácnosti. Na základě těchto detailních vstupních informací a napojení do sítě NETATMO, která systému zprostředkovává také informace o vývoji počasí, je VELUX ACTIVE velmi efektivní v rozhodování, kdy a jak intenzivně větrat nebo stínit. 

Například v případě přicházející bouřky vyvětrá raději předem nebo naopak v případě velkých veder posune větrání na později, aby nedošlo ke zbytečnému přehřátí interiéru. VELUX ACTIVE dokáže zajistit maximálně zdravé prostředí pro život celé domácnosti. Lépe, automaticky a hlavně efektivněji než kdokoli jiný.

Systém VELUX ACTIVE je určen pro všechna elektricky ovládaná střešní okna VELUX a stínicí doplňky a lze jej ovládat pomocí dálkového ovladače nebo aplikace chytrého telefonu. Systém VELUX ACTIVE nabízí přímou podporu pro Apple HomeKit, ke kterému se brzy přidá podpora Google Home. Více na www.velux.cz/ACTIVE.
podle podkladů společnosti VELUX ČR