Informace výrobců, Střechy

Barevný svět Tondach se rozšiřuje o šedou engobu na tašce Stodo 12

Od devadesátých let minulého století se toho hodně změnilo. Svým vývojem si po architektonické stránce prošly i naše střechy – od spousty vikýřů typických pro tzv. podnikatelské baroko zpět ke generacemi osvědčené klasice, tedy jednoduchým sedlovým střechám. Stejně tak si na střechách předaly štafetu barvy. Za asistence občasných ústřelů modré či zelené začaly postupně dlouho vládnoucí červenou nahrazovat hnědá a černá.

Poslední dva roky pokládáte čím dál častěji tašky s černou engobou nebo glazurou. Ale vkus a představy investorů reflektují stále nové trendy. Poslední průzkumy u architektů mluví jasně. Vládnoucí žezlo postupně přebírá barva šedá. Šedá je žádaná na fasádách, na okenních rámech, ale především na samotné koruně domu – na střeše. 

Barevný svět Tondach se rozšiřuje o šedou engobu na tašce Stodo 12Barevný svět Tondach se rozšiřuje o šedou engobu na tašce Stodo 12

Šedá engoba – trendy novinka na nejoblíbenější tašce Stodo 12
Výrobní závod Tondach Stod uvádí na trh speciálně vyvinutou šedou engobu, která je zatím k mání výhradně na tašce Stodo 12. Nová šedá engoba má hladký a matný povrch a její barevný tón perfektně ladí s klempířskými prvky z titanzinku nebo s lemováním střešních oken. Kladné vlastnosti této engoby jsou nesporné. Stálobarevnost, na kterou nemá vliv UV záření, rychlý odvod vody ze střechy i bezúdržbovost. Elegance v podobě originálního barevného provedení dodá nemovitosti trvalou přidanou hodnotu, kterou uvítá jak investor, tak architekt.

Barevný svět Tondach se rozšiřuje o šedou engobu na tašce Stodo 12Barevný svět Tondach se rozšiřuje o šedou engobu na tašce Stodo 12

Bližší informace žádejte u oblastního manažera Tondach.
podle podkladů společnosti Wienerberger