Články, Informace výrobců, Stavební chemie

Baumit Baumacol FlexMarmor – bílá lepicí malta pro obklady a dlažby

Společnost Baumit nabízí v rámci svého programu pro lepení a spárování obkladů a dlažeb Baumit Baumacol také bílou lepicí maltu Baumacol FlexMarmor. Je určena především pro lepení atraktivních a reprezentativních obkladových prvků, například mramoru nebo jiného světlého přírodního kamene, skleněných mozaik nebo jakýchkoliv průhledných obkladů a dlažeb.

Malta Baumit Baumacol FlexMarmor je navržena tak, aby si zachovala bělost a stálost barevného odstínu. Je určena pro realizace v exteriéru i interiéru, k lepení těch nejmenších mozaik i velkoformátových obkladů. Je možné ji využít i pro konstrukce s podlahovým vytápěním. Baumit Baumacol FlexMarmor se díky svým vlastnostem řadí na špici cementových lepicích malt na našem trhu.

Baumit Baumacol FlexMarmor – bílá lepicí malta pro obklady a dlažbyBaumit Baumacol FlexMarmor – bílá lepicí malta pro obklady a dlažbyBaumit Baumacol FlexMarmor – bílá lepicí malta pro obklady a dlažby

Systém Baumit Baumacol
Řada Baumit Baumacol zahrnuje širokou škálu výrobků pro provádění obkladů a pokládku dlažeb. Obsahuje kompletní výrobní program pro lepení a spárování včetně hydroizolačních hmot Baumacol Proof a Protect, mrazuvzdorné vyrovnávací malty Baumacol Preciso a dalších navazujících produktů, např. materiálů pro sanaci železobetonových konstrukcí Baumit BETO, provádění podlahových potěrů či samonivelizačních stěrek Baumit Nivello Quattro, omítek sádrových, vápenocementových či sanačních.

Většina produktů řady Baumacol je vyráběna v České republice dle originálních receptur mateřské společnosti. Produkty řady Baumacol jsou vhodné pro balkóny, lodžie a terasy, kde jsou vysoké nároky na správné provedení kvůli nepříznivým klimatickým podmínkám. Produkty musí vyhovět řadě technických požadavků včetně toho na vzájemnou kompatibilitu jednotlivých vrstev.

Další uplatnění nalezneme v interiéru. Kromě standardně řešených prostor obytných místností, chodeb či kuchyní najde systém Baumacol využití především v místech s vyššími nároky na provoz, jako jsou koupelny či sprchové kouty, nebo při lepení velkoformátové dlažby. Výborně poslouží v prostorách lázní a welness.

podle podkladů společnosti Baumit