Informace výrobců

Benefiční sbírka AKCE CIHLA zahájena

Začátkem srpna proběhlo v samém centru Prahy slavnostní zahájení 22. ročníku sbírky AKCE CIHLA na podporu důstojného bydlení a života lidí s mentálním postižením. Letos sbírku zahájil zpěvák a herec David Kraus společně s partnery akce. Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. je hlavním partnerem této akce již šestým rokem.

Letos se opět v ulicích Prahy prodávají cihly, které si mohou kolemjdoucí pomalovat a výtěžek putuje na podporu mentálně postižených. Na slavnostním zahájení se sešli radní městské části Prahy 1, zaměstnanci a klienti nadace Portus, podporovatelé a v neposlední řadě také zpěvák a herec David Kraus, který se stal tváří letošního ročníku. Partneři i David Kraus zahájili tuto akci koupí cihly, každý předvedl své umělecké vlohy a svou cihlu usadil do postavené zdi.

Vzhledem k nepředvídatelné epidemiologické situaci se organizátoři rozhodli rozšířit prodej cihel i do online světa. Na www.akcecihla.cz je tak letos možno zakoupit i virtuální cihlu. „Po turbulentním roce plném nejistot vnímáme letošní ročník jako výzvu, kterou jsme připraveni zdolat. Benefiční sbírka AKCE CIHLA startuje nejen v ulicích, ale také v online prostředí, kde si virtuální cihlu může koupit každý z bezpečí a pohodlí domova. Nicméně se již v srpnu těšíme na viděnou u našeho stánku v Praze Na příkopech,“ říká koordinátorka sbírky Soňa Cimalová.

Podporu této akci vyjádřila za HELUZ GROUP manažerka marketingu Andrea Stejskalová a dodala: „Je odvážné zorganizovat v této nelehké době sbírku ve stejném formátu, kdy je celá akce ochuzena o zahraniční návštěvníky, kteří tradičně bývali významnými donátory. Přeji AKCI CIHLA, aby si lidé našli na internetu e-cihlu a tak nahradili výpadek cizinců nákupy virtuálních cihel.“

Benefiční sbírka AKCE CIHLA zahájenaBenefiční sbírka AKCE CIHLA zahájenaBenefiční sbírka AKCE CIHLA zahájenaBenefiční sbírka AKCE CIHLA zahájenaBenefiční sbírka AKCE CIHLA zahájena

Na chráněné bydlení

Za peníze vybrané při 22. ročníku sbírky plánují organizátoři větší opravy chráněných bydlení v obci Slapy a zakoupení auta pro bezpečnější cesty klientů. Prodej cihel přijdou během srpna podpořit také další známé osobnosti a patroni sbírky. Stánek bude na Příkopech stát do 10. září.

Portus Praha je nezisková organizace, která vznikla v roce 2001. Od té doby vybudovala dva objekty chráněného bydlení s celoročním provozem pro 19 klientů, Sociálně-terapeutickou dílnu Slapy. V současné době již také provází a pomáhá samostatnějším klientům pomocí terénní služby a v neposlední řadě provozuje sociální podnik DOBROTY S PŘÍBĚHEM, vyhlášený skvěle naloženými sýry a utopenci. Portus Praha je zakladatelem a hlavním koordinátorem celostátní benefiční kampaně AKCE CIHLA, která z původně pražské sbírky expandovala do řady měst v celé republice.

podle podkladů společnosti HELUZ