Informace výrobců

Beton pro Erlebachovu boudu v Krkonoších

Erlebachova bouda, která je součástí Resortu sv. Františka, se nachází v srdci Krkonoš nad Špindlerovým Mlýnem v nadmořské výšce 1150 m již 234 let. Přestože podoba původního stavení se během historie mnohokrát změnila, a mění se i při poslední rekonstrukci, genius loci, číslo popisné 109 a hlavně název boudy stále přetrvává.

Stavba je situována v I. zóně ochranného pásma Krkonošského národního parku v místě s nestálými povětrnostními podmínkami a velmi proměnlivým počasím. V roce 2009 byla zahájena její rekonstrukce, která postupně spěje do finále. Budoucí hosté na rozdíl od těch v 18. století budou moci užívat kromě stylových pokojů také dvě restaurace, vinný sklípek, konferenční sál a wellness.

Díky rekonstrukci stavby se rozšíří kapacita hotelu o cca 80 %. 

Dodávky betonu
Na stavbu Erlebachovy boudy je dodáván beton z betonárny TBG Východní Čechy ve Vrchlabí (člen skupiny Českomoravský beton). Steveniště je vzdáleno 26 km od betonárny a komplikovaná je také dopravní dostupnost – rozdíl nadmořské výšky je 673 m. Stavba je náročná i z pohledu složitého časového plánování, hlavně z důvodu realizací vodorovných betonových konstrukcí, kdy se využívalo strojního hlazení. Pro betonáž byla využita mobilní čerpadla na beton s délkou výložníku 38 a 47 metrů. Na stavbu bylo aktuálně dodáno 750 m3 betonu. Předpokládaný celkový objem dodávek betonových směsí je plánován na 1500 m3.

podle podkladů skupiny Českomoravský beton

Beton pro Erlebachovu boudu v Krkonoších