Informace výrobců, Výplně otvorů

Bezpečnostní dveře Hörmann

Společnost Hörmann nabízí hned několik typů bezpečnostních dveří, jež vynikají velmi kvalitním provedením. Dveře lze navíc doplnit o řadu komfortních prvků, které naši jistotu a klid ještě umocní.
Domovní dveře TopPrestige s povrchovou úpravou Decograin Zlatý dubDomov a bezpečí patří neoddělitelně k sobě. Abychom se doma cítili bezstarostně, měli bychom dům či byt vybavit výrobky s odpovídajícím stupněm zabezpečení.
Při výběru bezpečnostních dveří je dobré sledovat několik kritérií, jež má produkt splňovat. V první řadě jde o to, do jakého prostředí jsou určeny. Potřebujeme-li vchodové dveře, pak by bylo dobré sáhnout po tepelně izolovaném provedení, aby nám teplo zevnitř domu zbytečně neunikalo. Podstatná je také kvalita a materiál zárubně a dveřního křídla. Z hlediska zabezpečení jsou důležité čepy proti vysazení na straně pantů, druh zámku po celém křídle, kvalitní kování a vyztužení dveří.
V nabídce společnosti Hörmann nalezneme celohliníkové domovní dveře TopSecur bezpečnostní třídy 2, které lze nechat vyrobit přímo na míru. Výrobek tak bude přesně dle našich představ a může disponovat například bočními díly, nadsvětlíkem, madly či jiným typem zámku. Pro větší pocit bezpečí je možné dveře opatřit čtečkou otisku prstů. Tento prstový scanner je umístěn na dveřním křídle nebo na zárubni a v paměti má uloženo až sto různých otisků. Do domu tak vstoupíme, aniž bychom museli hledat klíče po kapsách. Dalším typem přídavného zařízení je tzv. elektrický vrátný (osobě, která u nás zazvoní, odemkneme zmáčknutím tlačítka). Bezpečnostní třídu WK 2 lze dokoupit i k hliníkovým dveřím TopPrestige.
Novinkou společnosti Hörmann jsou protipožární a bezpečnostní dveře WAT, jež jsou primárně určeny do bytů. Dveře WAT mají trojrozměrně nastavitelné panty pro lepší funkčnost a obsahují dvojité těsnění po celém obvodu. Vícebodový zámek disponuje sadou proti odvrtání a ze strany pantů jsou umístěny čepy proti vysazení. Dveře s třicetiminutovou odolností proti požáru lze vybavit například kukátkem, samozavíračem atd.
Bezpečnostní třídou 2 se můžou pochlubit dveře KSI, jež se hodí do garáží, sklepů, dílen, zahradních domků apod. Nezbytná sada kliky a koule proti odvrtání spolu s masivními ocelovými čepy jsou nedílnou součástí produktu. Výplň dveří širokých 40 mm tvoří minerální vata.
Společnost Hörmann sleduje aktuální trendy týkající se úspor energie a stavebnictví, a proto přišla s inovací řady KSI – dveřmi KSI Thermo s hliníkovou zárubní s přerušovaným tepelným mostem. Tyto bezpečnostní a tepelněizolační dveře jsou vyplněny polyuretanovou pěnou, disponují dvojitým těsněním na všech stranách a mají tepelně oddělený práh a zárubeň. To vše výrobku zaručuje stejné hodnoty tepelné izolace, jakými vládnou venkovní dveře. KSI Thermo mají dvě kuželové otočné závory se západkou zámku a s dvěma jisticími čepy, které zapadnou do uzavíracího plechu zárubně, a dveře se tak přitáhnou. Na straně pantů se navíc nacházejí tři jisticí čepy.
Pro průmyslové haly a sklady jsou určeny dveře E45, které lze pořídit dokonce i v bezpečnostní třídě 4. Kvalitní prahy tomuto produktu propůjčují vysokou zvukovou izolaci.
Více informací naleznete na www.hormann.cz.
podle podkladů firmy Hörmann
 
Dveře E45 HörmannDveře KSI HörmannDveře KSI HörmannDveře KSI HörmannDveře TopSecur HörmannDveře WAT Hörmann