Fasádní pláště, Informace výrobců

Cembrit – fasády pro kreativní architekturu

Hledáte něco, co dodá vašemu domu punc dokonalosti? Společnost Cembrit nejen že ochrání váš dům vláknocementovou střešní krytinou, ale postará se i o „ošacení“ vaší fasády. Váš dům může velmi jednoduše získat moderní, přírodní a současně přirozený vzhled. Postarají se o to vláknocementové fasádní desky určené pro větrané fasády.
Větrané fasády tvoří přírodní desky, které mají ve stavebnictví široké použití. Desky se dají použít na zateplené i nezateplené fasády obytných i průmyslových objektů, stejně tak jako na větrané fasády obytných a administračních budov.
 
Výhody fasády z vláknocementových desek:
– vysoká životnost fasády,
– rychlá, jednoduchá a celoroční montáž na jakýkoli podklad,
– architektonická a barevná rozmanitost s přírodním vzhledem celé fasády,
– nenáročná údržba,
– tepelná a zvuková izolace fasády,
– nehořlavost fasádních desek,
– zdravotní nezávadnost.
 
Vyhledávané technické vlastnosti fasádních desek je předurčují mimo fasád i na používání v interiéru jako obklady. Moderní vzhled a lehká přizpůsobivost zaručují vláknocmentovým deskám široké použití ve všech typech projektů.
 
4 řady – 49 barev – 1 svět fasádních desek URBANNATURE
Desky mají velikost 1200×2550 mm nebo 1200×3050 mm a tloušťku 8,0 mm. Pevné a přitom lehké vláknocementové desky se dají řezat do libovolných tvarů, čímž lze docílit velmi zajímavě působivé kompozice, jakož i složité objekty. Proto se používají i v těch místech stavby, které může být jakákoli údržba velmi nákladná – například štíty, atika nebo podhledy.
Fasádní desky se mohou šroubovat na dřevěný nebo ocelový či nýtovat na hliníkový rošt. Často využívaným způsobem montáž je i lepení.
Nejčastěji se objevují jako:
– větrané fasády,
– obklad části fasády,
– balkóny,
– ploty,
– podhledy,
– štíty,
– římsy,
– obklady v interiérech.
 
Fasádní desky dokáží snadno a rychle změnit nudnou, šedou omítku vašeho domu v pestrou, moderní a funkční fasádu dle vašich nejtajnějších představ.
Více informací o fasádních deskách Cembrit naleznete na webových stránkách www.cembrit.cz. Podívejte se také na zajímavé projekty, které mohou být pro vás inspirací na www.cembrit.cz/zajimave-projekty/.
podle podkladů společnosti Cembrit