Beton, Informace výrobců

Dekorativní beton s přírodním nádechem

Myslíte si, že beton a krásný vzhled nejdou dohromady? Tak to jistě neznáte dekorativní vymývaný beton. Jedná se o nový výrobek, který se pyšní nespornými estetickými kvalitami a puncem ekologičnosti. To vše při zachování vynikajících vlastností tradičního betonu.

Inovativní řešení 
Na beton nedají stavebníci dopustit. Vyznačuje se mimořádnou odolností, vysokou životností, příznivou cenou, rychlou realizací, kompaktností, a spoustou dalších vlastností, které z něho činí ten nejuniverzálnější stavební materiál. Jediné, co lze betonu vytknout, je jeho pohledová kvalita. Avšak i tento poslední podstatný detail se podařilo vyřešit. Řešení se jmenuje GraniSol – dekorativní vymývané betonové plochy. 

 

Krásný na pohled a pevný uvnitř
Tajemství dekorativních betonových ploch vytvořených pomocí systému Granisol spočívá ve speciálním technologickém postupu. Během procesu kontrolovaného vymývání povrchu plochy dochází ke zvýraznění charakteru přírodního kameniva, a to při zachování všech výše uvedených vlastností betonu, pro které je ve stavitelství tolik oblíbený. Díky ošetření povrchu speciálním postřikem se po zatvrdnutí směsi tlakovou vodou vymyje tenká vrstva cementového tmele do hloubky 2 až 5 milimetrů. Na povrch tak vystoupí drobné oblázky nebo kamenná drť, která je pevně ukotvena v betonovém podloží, takže zhotovená plocha nepostrádá vynikající vlastnosti, kterými disponují kvalitní betony. Systém Granisol je dodáván s maximálním zrnem kameniva 8 nebo 16 mm.

Výhody, které oceníte
Hlavní výhodou při realizaci je především rychlost. Během užívání pak oceníte nízké nároky na údržbu, dlouhou životnost, kompaktnost plochy, stejně jako fakt, že odolává slunci, dešti, mrazu, ale i veškerým zátěžovým zkouškám. Postup pokládky je vždy stejný, v jednotlivých případech se pouze liší tloušťka vrstvy GraniSolu, a to podle předpokládaného zatížení plochy.

Zapomeňte na kompromisy
Vymývané betony
GraniSol můžete použít na terase, na garážové stání, stejně jako v okolí bazénu, zahradního jezírka, anebo v libovolném zahradním zákoutí. Vzhledem k možnosti volby ze široké palety barevných odstínů probarvení betonu a různorodé škály přírodního kameniva GraniSol
snadno sladíte s domovní fasádou a vzhledem okolního prostředí. Díky této novince už nemusíte dělat žádné kompromisy ohledně volby mezi estetičností a funkčností. Více o dekorativních betonech a o dalších speciálních produktech společnosti CEMEX najdete na www.specialni-produkty.cz.

podle podkladů společnosti CEMEX