Informace výrobců, Výplně otvorů

Design a nové trendy plastových oken REHAU

I u oken, dveří a HS portálů hrají roli módní trendy. Majitelé nemovitostí očekávají od oken a dveří kromě funkčnosti také vzhled, který bude na exteriérové i interiérové straně nemovitosti perfektně ladit s jejich domem. Plastová okna má řada lidí spojena s typickou bílou barvou. V posledních letech však především u rodinných domů dominují plastová okna v barevné povrchové úpravě.

Design a nové trendy plastových oken REHAUDesign a nové trendy plastových oken REHAU

Je to dáno především stoupajícím důrazem investorů na výsledný vzhled jejich domu. Kromě výběru barvy oken s ohledem na architekturu domu a barvu fasády se stále častěji prosazuje i „ladění“ vzhledu okna na interiérové straně s bytovými architekty. Tak aby okna ladila s použitým nábytkem a dalším vybavením domu.

U plastových oken lze dosáhnout požadovaného barevného vzhledu pomocí tří následujících technologií:
– kašírováním,
– lakováním,
– osazením hliníkových obložek.

Firma REHAU se zabývá dodávkami takto upravených profilů a komponentů pro výrobu oken, dveří a HS portálů již více než 30 let. Především naše dlouhodobé zkušenosti s lakovanými díly pro automobilový průmysl zajišťují nadstandardní kvalitu povrchové úpravy našich okenních profilů.

Kaleido Paint (lakování)

Kaleido Paint (lakování)
U lakovaných profilů si mohou zákazníci REHAU vybírat dle klasického vzorníku barev RAL z více než 150 intenzivních barevných tónů. Tato nabídka barev se navíc neustále rozšiřuje. Jendou z novinek z poslední doby jsou strukturované laky, kde jsou do laku přimíchány různé částice, které ozvláštní vzhled laku a dodají povrchu profilu nezaměnitelnou texturu. Všechny lakované profily REHAU jsou stříkány v několika vrstvách, díky čemu má výsledné okno dlouhodobou barevnou stálost i odolnost vůči povětrnostním vlivům. Odolnost povrchu lze ještě zvýšit volitelnou vrstvou čirého laku, který překryje barevné vrstvy.

 

 

 

Kaleido fólie (kašírování)Kaleido fólie (kašírování)
V řadě Kaleido fólie se REHAU soustředí především na takové vzhledy, jakých se dá lakováním docílit jen obtížně. K dispozici je tedy celá řada dřevěných struktur a speciálního žilkování, řada Uni pak nabízí moderní hliníkové dekory. Fólie jsou na okenní profily lepeny, přičemž vlastní nanášení probíhá výkonným strojem, který zajistí pevné a dlouhodobé spojení se samotným profilem. Firma REHAU nabízí na výběr přes 140 dekorů.

 

 

 

 

 

 

Kaleido Cover (hliníkové obložky)Kaleido Cover (hliníkové obložky)
Jedním z nejmodernějších způsobů změny povrchového vzhledu okna je použití hliníkových obložek. Obložky jsou pevně připevněny na okno a kromě designu okna zajišťují také jeho dodatečnou ochranu. Můžete tak jednoduše kombinovat výhody moderních plastových oken s atraktivním designem oken hliníkových. Dekor hliníkových obložek lze u REHAU vybrat z více než 170 barev.

Více informací naleznete na www.rehau.cz.

podle podkladů společnosti REHAU