Informace výrobců, Podlahy

Designové podlahy do vlhkých prostor

Nejste fanoušci monotónních sprchových vaniček anebo nemáte rádi neustálé čistění a dezinfekci spár v dlažbě? Vyzkoušejte podlahovou dekorativní a vodotěsnou hmotu HYDROSOL Decor floor, kterou lze v rámci jednoho dilatačního celku realizovat bez jediné spáry, a to včetně absence pružných spojů podlahové plochy s okolními stěnami. Můžete tak současně zapomenout na rohy vyplněné silikonem, který po čase degraduje a často se na něm vytvářejí plísně.

V kombinaci s disperzní vodotěsnou hmotou HYDROSOL Express 1K a při využití systémových hydroizolačních elementů (těsnící páska, rohové prvky a prostupové manžety) vznikne vodě zcela nepropustná a dlouhodobě odolná ochrana spodní konstrukce. Je proto ideální pro prostory namáhané vodou a vlhkostí, jako jsou toalety, koupelny, sprchové kouty, walk-in sprchy, wellness, kuchyně, sklady a podobně. Podlahová hmota je dostatečně mechanicky odolná a současně trvale pružná. Bez problémů překlene i trhliny o velikosti 1,49 mm. Rovněž plně vyhovuje normě protiskluznosti ve skupině R10 podle DIN 51 130:2014-02.

HYDROSOL Decor floor lze tónovat do mnoha barevných odstínů stejně jako si vybíráte barvu třeba do obýváku nebo ložnice. Sladit jej s celkovým pojetím interiéru proto není sebemenší problém. Podle zvolené techniky aplikace navíc umožňuje vytvoření řady netradičních vizuálních a 3D efektů.

Samotná aplikace hydroizolačního systému je časově nenáročná a finančně dokonce výhodnější než při klasickém obkládání. Luxusní finální vzhled je pak k nezaplacení. HYDROSOL Decor floor se hodí nejenom do nově budovaných objektů, ale je možné jej s pomocí systémového adhezního můstku úspěšně aplikovat přímo i na stávající starou dlažbu, a to bez nutnosti zdlouhavého, hlučného a prašného bourání nebo vysekávání. V kombinaci s dekorativní vodotěsnou hmotou na stěny HYDROSOL Decor base lze tímto způsobem zrealizovat během několika málo dní, zcela bez bourání a bez jediné spáry, celou koupelnu.

HYDROSOL Express 1K (zdroj: JUB)HYDROSOL Decor floor (zdroj: JUB)

podle podkladů společnosti JUB