Informace výrobců

Designové žlaby pro ochranu fasád v nové rezidenční čtvrti

Právě vznikající rezidenční čtvrť pro nadstandardní bydlení nedaleko Prahy s přidruženým golfovým resortem vyžaduje také nadstandardní provedení všech detailů. Pro odvodnění vody z fasády slouží systém sběrných žlabů MEATEC 130.

Víceúčelové systémy žlabů MEATEC se instalují ke skleněným fasádám nebo na terasy, ploché střechy s intenzivní i extenzivní zelení. Řeší také odvodnění zpevněných venkovních ploch s drenážní vrstvou. Žlaby mají boční stěnu perforovanou, takže přispívají k rychlému, optimálnímu odvětrání a vysoušení fasád při sněhu a dešti. Trvale tak chrání fasádu před poškozením vlhkostí.

Vysoký počet a geometrie štěrbin umožní pojmout i přívalovou vodu, systémovým kanálem jí odvést do bodových odtoků a do drenážních vrstev v ploše. Projekční tým MEA poskytuje hydraulické propočty, takže pomůže zajistit požadovaný výkon odvádění vody, který je nutný nejen pro montáž plochých střech.

Designové žlaby pro ochranu fasád v nové rezidenční čtvrti

Systém umožňuje výškové přestavení od 55 do 150 mm. Žlab může být jednoduše výškově seřízen i po montáži, například při eventuálním sesednutí štěrkového lože. Lze tak zajistit bezbariérový a bezpečný pohyb osob. Štěrk a deskové obložení vytváří vysoký boční tlak na žlab, ale ten díky příčným výztužným můstkům zůstává stabilní.

MEATEC žlaby se vyrábí v šířkách od 100 do 250 mm z nerezové nebo pozinkované oceli, takže jsou 100% recyklovatelné. To ocení investoři, kteří se snaží o certifikaci udržitelnosti budov (např. LEED, BREEAM). Krycí rošty se dodávají v několika designových provedeních.

Zámkové spoje garantují správné, rychlé a čisté položení žlabových prvků. Montažníci mohou žlaby na místě jednoduše podle potřeby a bez omezení zkracovat.

Více o systémech MEATEC na: www.mea-odvodneni.cz/system-meatec—sberne-zlaby-na-terasy-a-zatravnene-strechy/kategorie/26

podle podkladů společnosti MEA Water Management