Informace výrobců

Divize DZD Solar dodala za necelý půlrok na trh téměř tisíc fotovoltaických systémů

Společnost DZ Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody a výhradní dovozce tepelných čerpadel NIBE, otevřela vloni v dubnu fotovoltaickou divizi DZD Solar. Té se od loňského podzimu podařilo zrealizovat téměř 1 000 fotovoltaických elektráren. K jejímu úspěchu přispěl dosud nevídaný zájem o obnovitelné zdroje energie a tři základní pilíře, o které se opírá: silné zázemí firmy s téměř 70letou výrobní tradicí, kvalifikovaní zaměstnanci a prověřené a certifikované montážní firmy, jejichž zástupci procházejí pravidelným školením v prostorách dražického školicího střediska. DZ Dražice navíc připravuje instalaci dvou fotovoltaických elektráren s celkovým výkonem přibližně 440 kWp na střechy svých výrobních hal v Dražicích a automatizovaného skladu v Luštěnicích.

Divize DZD Solar poskytuje ucelené portfolio produktů k realizaci střešní fotovoltaické elektrárny. Základem jsou monokrystalické solární panely s technologií Half-cut od předních světových výrobců Longi a Axitec s výkony od 400 Wp po 550 Wp (a nově také nejmodernější moduly na bázi tzv. N-Type článků od společnosti RECOM Technologies), klasické síťové nebo hybridní fotovoltaické střídače značky Dražice (IN.One, IN.Compact, IN.Hybrid One a IN.Hybrid Compact) či bateriový systém s nejbezpečnějšími LiFePo4 bateriemi značky Dražice (Trinity B30 a B58) dodávané ve spolupráci se společností Solax Power. Součástí její nabídky jsou rovněž regulační jednotky (WATTrouter či AZ-Router), wallboxy, optimizéry a unikátní hybridní solární úložiště Slunečnice S3.

„Díky strategické spolupráci se společností Solax Power tak zvládáme odpovídat na poptávky po celých fotovoltaických systémech, včetně jejich kombinací s tepelnými čerpadly, ohřívači vody či bateriovými úložišti. Prvořadý význam pro nás má spokojenost našich zákazníků. Těm se vždy snažíme nabídnout řešení šitá na míru přímo jejich domu i s dlouhodobým servisem a profesionální klientskou péčí. Právě proto, že svým produktům věříme, plánujeme výrobu elektřiny prostřednictvím fotovoltaických elektráren i v našich areálech v Dražicích a Luštěnicích,“ konstatuje Luboš Vrbata, vedoucí divize DZD Solar.

Součástí proklientského přístupu v DZ Dražice a její divizi DZD Solar jsou i pravidelná školení zaměstnanců a zástupců spolupracujících montážních firem, která mají za cíl zvyšování jejich dovedností a znalostí. Ti po úspěšně absolvovaném školení navíc obdrží certifikát, který je dokladem jejich znalostí a zkušeností nutných k provozovaní oboru.

„Pokud chcete být kvalifikovaným montážníkem, neobejdete se bez hlubokých technických znalostí, zručnosti a praxe. Musíte se orientovat v technické dokumentaci a normách, umět si zvolit správný postup práce, vyznat se v montáži a zapojování složitých systémů, dodržovat BOZP a znát komponenty, s nimiž pracujete. Jsme proto rádi, že jsme nalezli spolehlivého partnera – společnost DZ Dražice, jehož odborníci nám předávají znalosti a zkušenosti se širokou škálou dražických produktů a seznamují nás s principy jejich montáže, zapojování a servisních zásahů. Právě díky nim pak můžeme poskytovat svým zákazníkům opravdu profesionální služby,“ uvádí Stanislav Mareš, jednatel certifikované montážní firmy Tridex.

podle podkladů společnosti DZ Dražice