Informace výrobců, Stavební chemie

Divize lepidel Henkel ČR vstoupila do sezony s řadou novinek

Barvy s odolností proti UV záření, PU pěna Ceresit TS 70 MEGA, super rychlý sanitární silikon CS 125 Express – to jsou novinky, s nimiž přišla na jaře Divize lepidel společnosti Henkel ČR.

Nové barvy s odolností proti UV zářeníNové barvy s odolností proti UV záření
Odstíny Colours of Nature nabízejí od jara tohoto roku inovovanou paletu barev na kolorování tenkovrstvých omítek a nátěrů Ceresit, doplněnou o 48 nových moderních barev. Barvy jsou určeny pro všechny minerální, akrylátové, silikon-akrylátové, elastomerové, silikátové, silikonové a silikon-silikátové omítky Ceresit a akrylátové, silikonové, nano-silikonové a silikátové fasádní nátěry. Samozřejmostí je u tenkovrstvých omítek a fasádních nátěrů Ceresit stálost barev a vysoká odolnost proti UV záření. Díky receptuře BioProtect jsou navíc odolné proti biologickému napadení, povětrnostním vlivům, znečištění a zajišťují prodloužení celkové životnosti fasády. Velkou výhodou jsou také systémová řešení pro zateplení fasády, u kterých jsou použity špičkové materiály a se kterými se dají realizovat systémy od jednoduchých, ekonomických až po extrémně odolné s prémiovými užitnými vlastnostmi.

 

Nová PU pěna Ceresit TS 70 MEGANová PU pěna Ceresit TS 70 MEGA
Pěnu Ceresit TS 70 MEGA, která nahrazuje pěnu Ceresit TS 65, charakterizuje extrémně vysoká výtěžnost, nízká expanze, hustá struktura a vynikající přilnavost na svislých plochách i v širokých spárách (až 10 cm). Při vývoji nové receptury měli výzkumní pracovníci v laboratořích stavební chemie Ceresit jasný cíl: zachovat dosavadní prémiové vlastnosti PU pěn Ceresit a současně výrazně navýšit výtěžnost nové pěny. Novinka má, podobně jako běžné PU pěny Ceresit, vynikající přilnavost k většině materiálů, tepelné a akustické izolační vlastnosti, nízkou expanzi, přesné dávkování a odolnost proti stárnutí, ve srovnání s nimi však má až o 35 % vyšší výtěžnost. Nová pěna výborně vyplňuje i široké spáry – i při 10cm šířce vytvrdne do 24 hodin – a na první pohled zřetelná bude i další její charakteristika: výrazně hustší struktura a vysoká homogenita. I v tomto ohledu se novinka staví do čela MEGA PU pěn Ceresit.

 

 

Nový super rychlý sanitární silikon CS 125 ExpressNový super rychlý sanitární silikon CS 125 Express
Užitečnou pomůckou bude určitě i nový superrychlý sanitární silikon Ceresit CS 125. Ten je určen pro rychlé vyplnění mezer mezi dlaždicemi či obklady a sanitárními zařízeními v interiéru i exteriéru – silikon umožňuje kontakt s vodou už hodinu po jeho aplikaci. Super rychlý silikon pro koupelny a kuchyně je odolný vůči čisticím prostředkům, trvale elastický a v exteriéru výborně odolává povětrnostním vlivům. Kromě výrazné úspory času nabízí všechny výhody sanitárních silikonů Ceresit – perfektní přilnavost a spojení, elasticitu a odolnost. Uplatnění najde při realizaci rychlých výplní mezer a spár mezi obklady a sanitárními zařízeními (sprchové vaničky, umyvadla, dřezy, vany apod.). Jeho aplikace nevyžaduje dlouhou dobu pro vytvrdnutí, kontakt s vodou je možný už hodinu po aplikaci. Navíc poskytuje těsné spojení i v místech, kde běžným silikonům hrozí praskliny. Není vhodný pro lepení akvárií, zrcadel a korozivních kovů (olovo, měď, zinek, železo).

Více informací o nové PU pěně Ceresit TS 70 MEGA a sanitárním silikonu Ceresit CS 125 Express hledejte na www.ceresit.cz.

podle podkladů společnosti Henkel ČR