Informace výrobců, Podlahy

Dnes nejdůležitější místo v Jihočeském kraji – nový terminál jihočeského letiště s obklady RAKO

Nový terminál Letiště České Budějovice odpovídá svými rozměry téměř polovině nedalekého náměstí v Českých Budějovicích. Jeho rozlehlé podlahové plochy pokryly velkoformátové dlaždice RAKO ze série Taurus Granit, které vydrží i vysokou frekvenci pohybu v letištní hale. Letiště nyní prochází zkušebním provozem, od nového roku může přivítat i mezinárodní obchodní lety.

Historie letiště
Založení letiště 6,5 kilometru jihozápadně od centra Českých Budějovic se datuje již roku 1937. Původně šlo o vojenské letiště, které ještě v době katastrofálních povodní roku 2002 sehrálo významnou úlohu coby koordinační středisko a základna vrtulníků. Po roce 2006 se začala psát nová kapitola v jeho historii – stalo se letištěm civilním. Díky výstavbě nového terminálu s rozměry 50×100 m má nyní ambice stát se letištěm se letištěm s mezinárodní přepravou pasažérů.

Dodávky výrobků RAKO a služeb bez omezení
Aktuální informace pro zákazníky s ohledem na nemoc Covid 19 najdete zde.

Rozlehlé podlahové plochy Letiště České Budějovice pokryly velkoformátové dlaždice RAKO ze série Taurus GranitRozlehlé podlahové plochy Letiště České Budějovice pokryly velkoformátové dlaždice RAKO ze série Taurus Granit

Rozlehlé podlahové plochy Letiště České Budějovice pokryly velkoformátové dlaždice RAKO ze série Taurus GranitRozlehlé podlahové plochy Letiště České Budějovice pokryly velkoformátové dlaždice RAKO ze série Taurus Granit

Jednoduchost a účelnost terminálu
Zcela nový terminál bude od roku 2021 zajišťovat odbavení cestujících ze zahraničí a do zahraničí. Terminál, připomínající vzhledem a vybavením obdobné prostory letišť v Pardubicích nebo Brně, byl dokončen v létě minulého roku. Jeho vzhled je jednoduchý a účelný, což odpovídá funkčnímu vzhledu leteckých staveb i trendům v oblasti veřejných budov.

Základní krytina, velkoformátové dlaždice Taurus Granit formátu 60×60 a 30×60 cm v odstínu 76 Nordic šedá, spojuje podlahovou plochu celého terminálu. S ohledem na vysokou frekvenci pohybu v letištní hale byla při výběru keramických dlaždic důležitým parametrem mechanická odolnost, hygienická nezávadnost, nehořlavost a snadná čistitelnost. Vysoce slinuté neglazované dlaždice odolávají extrémním nárokům velmi dobře a nemají z pohledu povrchového opotřebení prakticky žádné omezení.

Podlaha odolá vysokému namáhání
Architekt navrhl dlaždice RAKO ze série Taurus jak pro samotnou odbavovací halu, tak pro přilehlé prostory, například toalety. Jde o vysoce slinuté neglazované dlaždice určené především k obkladům podlah, které jsou vystaveny vysokému až extrémnímu mechanickému namáhání, obrusu a znečištění. V praxi se uplatňují v potravinářských a chemických provozech, ale také v nákupních centrech, v restauracích, správních budovách nebo autosalonech.

Náš RAKO prodejní a projektový tým je schopen zákazníkům poskytnout požadovaný servis včetně dodání vzorků i v současné době nouzového stavu. Samozřejmě se kolegové po dohodě s Vámi pokusí vyhovět Vašim požadavkům v rámci současných možností a za dodržení všech předepsaných bezpečnostních opatření. Výrobní závody pokračují ve výrobě bez přerušení, zpracováváme více než 96 % vlastních surovin a zbývající suroviny z externích zdrojů máme skladem k dispozici na několik měsíců výroby.
Kontakty na obchodní zástupce RAKO.
Kontakty na projektový tým RAKO.

wd podle podkladů společnosti Lasselsberger