Informace výrobců, Výplně otvorů

Dodejte plastovým oknům elegantní matný vzhled s VEKA SPECTRAL

Plastová okna nemusí mít jen tuctovou bílou barvu. Speciálně tvrzená povrchová úprava VEKA SPECTRAL jim dodá elegantní barevný vzhled, a navíc přinese oknu celou řadu dalších výhod – mimo jiné zvýšenou odolnost vůči poškrábání či schopnost odpuzovat nečistoty. VEKA, výrobce plastových okenních a dveřních profilů nejvyšší třídy A, nyní tuto povrchovou úpravu nabízí v 11 barevných odstínech.

V České republice je VEKA SPECTRAL k dispozici od roku 2017 a hlavním důvodem jejího uvedení na trh byla vyšší poptávka po plastových okenních profilech různých barev. Koncoví zákazníci, architekti, projektanti i developeři mají zájem o rozmanitější barevnost svých projektů a výsledný efekt chtějí podtrhnout vzhledově jedinečnými okny. „Máme proto velkou radost, že jim letos můžeme nabídnout širší paletu barev než před rokem, jelikož jsme k devíti stávajícím odstínům přidali ještě dva nové – sépiově hnědou a vínově červenou,“ říká Milan Klepsa, hlavní zástupce společnosti VEKA pro ČR a SR.

V ČR vítězí šedá a hnědá Výše zmíněný trend a poptávku po širší nabídce barev potvrzuje trvalý zájem o VEKA SPECTRAL ze strany zákazníků: „Od uvedení technologie na trh jsme oken s VEKA SPECTRAL vyrobili a dodali několik tisíc. Zhruba každá pátá novostavba rodinného domu, kterou osazujeme okny, má okna s touto povrchovou úpravou. Zákazníci z barevné škály hlavně preferují matné odstíny šedé a hnědé, konkrétně antracit grau a umbra. Důvody pro tyto preference vidím především v aktuálním trendu evropské architektury, který upřednostňuje temnější, matné odstíny. Češi jdou v tomto směru s dobou,“ říká Pavel Homolka, obchodní ředitel společnosti OKNOTHERM, která jako obchodní partner VEKA zařadila povrchovou úpravu VEKA SPECTRAL do své nabídky produktů mezi prvními.

Nanesením povrchové úpravy VEKA SPECTRAL na profil se okna stávají mimořádně odolnými proti povětrnostním vlivům a vykazují dlouhou životnost (zdroj: VEKA)Plastová okna nemusí mít jen tuctovou bílou barvu. Speciálně tvrzená povrchová úprava VEKA SPECTRAL jim dodá elegantní barevný vzhled (zdroj: VEKA)

Velkou výhodou pro zákazníky je i to, že VEKA SPECTRAL lze pohodlně kombinovat s designovým příslušenstvím: „Moderní vzhled okna ještě podtrhnou matné doplňky jako jsou okenní kličky, dveřní výplně, dveřní vchodové kliky nebo madla,“ prozrazuje Homolka.

Prodloužená záruka Německá rodinná firma VEKA si od svého založení v roce 1969 zakládá na kvalitě výroby i zpracování, a nároky na povrchovou úpravu VEKA SPECTRAL nejsou výjimkou. „Do vývoje jsme investovali nemálo času a prostředků, než jsme usoudili, že produkt je opravdu připraven k uvedení na trh. Za jeho kvalitou a životností si stojíme, a proto na okna s povrchovou úpravou VEKA SPECTRAL dáváme všem zákazníkům prodlouženou 10letou záruku,“ říká Milan Klepsa.

podle podkladů společnosti VEKA