Informace výrobců, Podlahy

Dřevěné dekory podlah z kolekce KPP HOME XL přimějí pokleknout i znalce

I znalec by musel na kolena, aby si na podlahu sáhl a zjistil, o jaký materiál jde. Natolik věrohodné dekory dřeva nabízí nová kolekce vinylových a minerálních SPC krytin KPP HOME XL s povrchovou úpravou Synchrostructure. Pět dekorů dřeva ve formátech půl druhého metru a dalších pět v rozměrově menší kolekci KPP HOME představuje pod vlastní značkou společnost Kratochvíl parket profi.

„V kolekci KPP HOME XL jsou dekory s reálnou strukturou dřeva, které když se položí v ploše, tak ani odborník nepozná, o jaký typ krytiny se jedná, a bude muset pokleknout a sáhnout si. Opravdu je povrch velmi podobný dřevu,“ chválí dokonalý dekor se speciální úpravou Synchrostructure, tedy reálnou strukturou přírodního materiálu, Milan Mrkáček, vedoucí regionálního prodeje společnosti KPP.

Tvůrci názvů jednotlivých dekorů tentokrát zalovili mezi zeměpisnými názvy, takže si doma budete moci navodit arktickou zimu s dekorem Arctic Oak Light Grey, laděným pochopitelně do šedavobílého odstínu, nebo teplejší až pouštní klima s dekorem Sahara Oak Brown či Gobi Desert Oak Grey. Velké teplotní rozpětí mezi názvy dekorů rozhodně nekopíruje charakter dubových podlah, které jsou všechny co do kresby dřeva decentním „středem“.

KPP HOME XL - vinylKPP HOME XL - vinyl

SPC podlahy mají více benefitů než vinyly

Společnost Kratochvíl parket profi, která pod svou značkou KPP vyrábí krytiny v Německu, tradičně nabídne jeden dekor vždy ve třech provedeních – klasický lepený vinyl v dílcích (tl. 2 mm), zámkový vinyl na HDF desce (tl. 9 mm, s protihlukovou podložkou) a zámkově pokládanou SPC krytinu (tl. 4,5 mm, rovněž s protihlukovou podložkou).

Důvod, proč je současným trendem vyrábět jeden dekor v různých materiálech a proč se jedná zrovna o kombinaci vinylu a SPC krytin, vysvětluje Milan Mrkáček z KPP: „Dekor těchto krytin od sebe na první pohled nerozeznáte, takže pokud si zákazník vybere SPC podlahu pokládanou plovoucím způsobem, ale zároveň chce ve stejném dekoru obložit schody, na kterých se krytina musí vždy celoplošně přilepit, tak nakombinuje SPC podlahu s lepeným vinylem ve stejném dekoru a rozdíl nepozná.“

KPP HOME XL - SPC krytinaKPP HOME XL - SPC krytina

Právě SPC krytiny pokládané plovoucím způsobem nahrazují zámkové provedení vinylů, protože nové minerální krytiny nabízejí spoustu výhod oproti vinylům. Hlavním benefitem SPC podlah oproti vinylům je tvarová stabilita. „Tím že, že základním prvkem pro výrobu SPC podlah jsou minerály, tedy drcené kamenivo, tak je SPC podlaha podstatně tvarově stabilnější, nemá takovou tepelnou roztažnost jako právě vinylové dílce. A druhý významný benefit spočívá v tom, že minerální podlaha je méně náchylná na kvalitu podkladu. Pro vinyly musíte mít absolutně rovnou plochu, de facto ho pokládat na zrcadlo, protože i drobná nerovnost v podkladu, prasklinka v potěru, mírné zvlnění, které přitom může splňovat normu na rovinnost podkladu, na vinylu uvidíte, prokreslí se do krytiny. Oproti tomu SPC krytiny tím, že jádro podlahy je pevné, tvrdé, tak v těch se taková nerovnost neprokreslí,“ dodává Milan Mrkáček z KPP.

Novou kolekci si můžete prohlédnout v showroomech KPP v Praze a Brně nebo můžete využít virtuální prohlídku.

podlahyonline.cz
www.kpp.cz

podle podkladů společnosti Kratochvíl parket profi